Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадорку Израела

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадорком Израела Алоном Фишер Кам, са којом је разговарао о јачању и интезивирању сарадње између Републике Србије, АП Војводине и Израела.

У разговору је оцењено да су добри историјски односи две земље потврда пријатељства два народа, не само у прошлости већ и у садашњости и у будућности.

Израелски привредници присутни су у АП Војводини, али потенцијал за привредно пословну сарадњу је знатно већи, оценили су саговорници.

АП Војводина је отворена за све видове сарадње, за привлачење страних инвестиција и подршку инвеститорима кроз субвенције, истакао је председник Мировић.

Саговорници су се сагласили да је привредно технолошка сарадња кључни фактор сарадње две земље, али и да постоји простор за јачање сарадње и у другим областима, посебно културне сарадње и размене културног садржаја две земље, пољопривреде, водопривреде и обновљивих извора енергије, као и у областима које су од заједничког интереса.

Председник Покрајинске владе и амбасадорка Израела оценили су да постоји простор за јачање туристичке промоције покрајине Војводине у Изрелу, с обзиром на податак да је у прошлој години Републику Србији посетило 42.000 туриста из Израела.

Покрајинска влада подржаће све активности како би се заштитило културно и историјско наслеђе Јевреја у АП Војводини, рекао је председник Мировић.