Додељени уговори вредни 450 милиона динара привредним друштвима за набавку нове опреме

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне 450 милиона динара представницима 56 привредних друштава са територије АП Војводине за куповину нове опреме неопходне за реализацију инвестиционих пројеката.

Реч је о бесповратним средствима која Покрајинска влада додељује други пут ове године.

„Најсавременија опрема, кроз две линије, омогућиће развој, технолошки напредак на микро плану и повећање продуктивности и добити. На првом месту морају бити они који стварају, креирају и зарађују новац како бисмо развијали и све друге друштвене области живота“, изјавио је председник Мировић.

Од 56 привредних друштава која су добила подстицаје за набавку нове опреме, 37 је добило средства у укупном износу од скоро 265 милиона динара за куповину нове класичне опреме, док је 19 друштава добило средства у укупном износу од готово 190 милиона динара, чиме се повећава међународна конкурентност привредног друштва и могућност укључивања у међународне ланце добављача.

Мировић је подсетио на то да је путем Развојне агенције Војводине од 2017. године за набавку нове опреме издвојено 1,5 милијарди динара.

„Привредна кретања на светском тржишту нису лака. Српска привреда се бори да одржи раст активности и у последњем кварталу ове године имамо охрабрујуће податке о расту БДП-а и индустријске производње“, истакао је Мировић додајући да је Покрајинска влада заједно са Владом Србије у протеклом периоду учинила много за развој на локалном и регионалном нивоу.

Додели уговора присуствовали су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић.