Секретари Огњен Бјелић, Вук Радојевић и Владимир Галић у радној посети граду Кикинда најавили интезивнију сарадњу Покрајине и општина

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Вук Радојевић и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић разговарали су у четвртак, 29. септембра 2016. године, у граду Кикинда са градоначелником Павлом Марковим и његовим сарадницима о успостављању квалитетнијег рада и сарадње између локалне самоуправе и Владе Војводине.

Покрајински секретар Бјелић напоменуо је представницима града Кикинда да их у наредном периоду чека напоран и интезиван рад на припреми пројеката који би били финасирани из екстерних извора, те да ће задатак сваке општине у Војводини бити да у наредних годину дана припреме по 10 готових предлога пројеката, спремних за финасирање, а да ће им Покрајинска влада у томе максимално помоћи, због чега су тројица секретара и дошли на овај радни састанак заједно.

„Препорука је да Кикинђани припреме пет пројеката из области економског развоја, два из области заштите животне средине, али и два која су из домена социјалне и здравствене заштите, као и едукације и образовања“, рекао је секретар Бјелић.

Градоначелник Кикинде Павле Марков истакао је да овај радни састанак види као прилику да се афирмишу сви пројекти који су од виталног значаја за даљи развој Кикинде и околних места.
„Веома је значајан нов начин комуникације који се огледа у томе да званичници Владе Војводине дођу код нас и чују наше проблеме. Конретно, покрајинске секретаре смо упознали са резултатима које смо постигли у области заштите животне средине. Лане смо засадили  16.000 садница, а пошумљавање ћемо наставити. Договорено је и да у што краћем периоду иновирамо све постојеће пројекте како би , евентуално, Покрајина могла да финансира“, рекао је градоначелник Кикинде Марков.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, најавио је да ће убрзо бити расписан конкурс за доделу средстава за пошумљавање:
„До краја године за пошумљвање ћемо определити 54 милиона динара. Кључна тема сваке локалне самоуправе јесте водоводна и канализациона мрежа. Ребалансом покрајинског буџета је у ту сврху предвиђено 257 милиона динара. Из тог разлога је предмет нашег радног састанка била и могућност да град Кикинда аплицира за овај конкурс. Било је речи и о уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта“, навео је секретар Радојевић.

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, Владимир Галић и секретар Огњен Бјелић оценили су, на крају састанка, да постоји обострана опредељеност да се сарадња са Кикиндом у наредном периоду интезивира.