Огњен Бјелић награђен Статуетом „Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос унапређењу односа Србије и Републике Српске

Покрајинском секретару за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Оњену Бјелићу синоћ је у Бања Луци уручено признање Статуета „Капетан Миша Анастасијевић“.

Током свечане доделе у Народном позоришту Републике Српске под називом „Најбољи у Републици Српској у 2017. години“ ресорни секретар примио је Статуету за истакнути рад у категорији за унапређење односа Србије и Републике Српске.

„Континуитет свестране сарадње са Републиком Српском значајно подржава Покрајинска влада а посебно Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, на темељу реализације ранијих и недавног потписаног Протокола о сарадњи са Републиком Српском“, поручио је Бјелић и додао да се опредељеност Србије и Покрајине Војводине за развијање добрих односа у целом региону заснива се на крупним пројектима инфраструктурног повезивања са суседним државама, а Република Српска је у том погледу један од најважнијих партнера.

Ресорни секретар даље је навео да је сарадња у оснаживању економског развоја, без икакве сумње, најважнија, а значајан допринос томе даје Покрајинска влада, кроз програме међурегионалне и прекограничне сарадње са Републиком Српском.

Бјелић је закључио да ће се та позиција додатно учврстити у наредном периоду кроз подршку заједничким улагањима у пројекте који ће дугорочно имати позитиван утицај на развој наших укупних међусобних односа за добробит српског народа и свих наших грађана.

Потпредседница Владе Републике Српске и добитница Стауете за најбољег министра у Републици Српској, Сребренка Голић, истакла је да је ово престижно признање додељено за рад у години која је била пуна изазова али да је делујући синергијски, ослањајући се на ресурсе, Република Српска увек отворена за сарадњу и захвална за помоћ и подршку која стиже из Републике Србије.

Угледно признање, под покровитељством Привредне коморе Србије, додељује се 17 година најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама. Од прошле године, у оквиру специјалних веза Србије и Српске, пројекат се реализује и у Републици Српској.