Мировић примио амбасадора Немачке

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са Њ.Е. амбасадором СР Немачке Акселом Дитманом, и том приликом је оценио да је важно одржати ниво директних немачких инвестиција у АП Војводини, а које АП Војводина спремно дочекује кроз изградњу и опремање 14 нових индустријских зона.

Председник Мировић је посебно нагласио да је за АП Војводину веома важна регионална сарадња коју остварује са немачким покрајинама. Он је подсетио да је Покрајинска

влада издвојила значајна средства за заједничко представљање покрајине и осам локалних самоуправа из Војводине на међународним сајмовима, и најавио учешће 2018. и 2019. године на сајмовима у Берлину, Минхену и Франкфурту.

Амбасадор Дитман посебно се захвалио председнику Мировићу, на личном доприносу у подизању споменика Подунавским Швабама у Бачком Јарку јер је, како је рекао, тај догађај имао позитиван политички одјек у Немачкој.

Саговорници су се сагласили да је привредна сарадња кључни фактор сарадње две земље, али и да постоји простор за јачање сарадње и у другим областима, посебно културне сарадње и размене културног садржаја.