Održan sastanak sa predstavnicima Zajedničkog veća opština Vukovar iz Hrvatske

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, zajedno sa svojim saradnicima, primio je u ponedeljak, 13. marta 2017. godine, predstavnike Zajedničkog veća opština iz Vukovara (ZVO), Hrvatska, i načelnike opština Erdut i Borovo, a koje je predvodio predsednik ovog veća Dragan Crnogorac.

Na sastanku, gde je u ime Pokrajinske vlade prisustvovao i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu  Nebojša Vojnović, kao i savetnik predsednika Pokrajinske vlade, Goran Lazović, bilo je reči o uspostavljanju saradnje između Pokrajinske vlade i Zajedničkog veća opština iz Vukovara u Hrvatskoj, a razmatrane su i postojeće zajedničke aktivnosti na prekograničnim projektima koji se realizuju.

Obe strane složile su se da postoje teme i potencijali za nastavak i proširenje ove saradnje u budućnosti, a koje su od značaja za građane sa obe strane granice.

Pored predsednika ZVO, sastanku su prisustvovali i Zoran Baćanović, načelnik opštine Borovo, Rajko Lukić, predsednik odbora za privredu Zajedničkog veća opština iz Vukovara, zatim Jugoslav Vesić, načelnik opštine Erdut, kao i Bojana Orsić iz Preduzetničko razvojnog centra  opštine Erdut.