Покрајински званичници разговарали са делегацијом Немачког савеза за бригу о ратним гробовима

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић разговарали су данас са делегацијом Немачког савеза за бригу о ратним гробовима о активностима овог удружења, где су се са председником Савеза Маркус Мекелом сагласили да злочини не смеју бити заборављени, како они који су почињени за време Другог светског рата, тако и они које је починила комунистичка власт након рата.

„Морална обавеза сваког од нас је да осуди све злочине. Свесни смо тешкоћа и наслеђа из периода после Другог светског рата, које је оптерећивало односе између двеју држава“, рекао је председник Мировић и додао да морамо учинити све да нове генерације кроз суочавање са истином из прошлости, граде бољу будућност.

 

Маркус Мекел је истакао да се нада скором потписивању Споразума о ратним гробовима са Републиком Србијом и додао да је веома задовољан оним што је АП Војводина урадила по питању очувања споменика, као и односом према очувању традиције и културе националних заједница које на овој територији живе.