A A A
Вести
 • Војводина на четвртом форуму међурегионалне сарадње - Интеррег 2018 Уторак, 27. Март 2018. 11:40
  Представници АП Војводине у Бриселу учествовали су 22. марта 2018. на форуму међурегионалне сарадње у оквиру програма Интеррег Европа. Интеррег Европа је један од највећих програма у оквиру Европског фонда за регионални развој, који је намењен структуралном развоју Европске уније. Иако субјекти из Републике Србије, односно АП Војводине не могу аплицирати за средства, јер се ради о фондовима резервисаним за државе чланице, разговарано је овом приликом са високим званичницима Интеррег-а о већем укључивању Војводине у наредном периоду. Закључено је да је заједнички циљ проналажење модалитета потенцијалне сарадње у предприступном периоду, а пратећи опредељење ЕУ исказано у Стратегији о проширењу ЕУ која је објављена средином фебруара.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представљени потенцијали Војводине на инвестиционој конференцији у Тренту Субота, 24. Март 2018. 16:45
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић боравио јуче у италијанском округу Тренто где је присуствовао инвестиционој конференцији на којој су представљени инвестициони потенцијали Војводине и Србије. Учешће на конференцији узело је више од 30 италијанских компанија а Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, кроз презентацију и кратки филм предствио је инвестиционе потенцијале АП Војводине и упознао италијанске привреднике са досадашњим улагањима италијанских компанија у Војводини, као и са подацима о трговинској размени између Србије и Италије.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић у дводневној посети италијанској покрајини Трентино Петак, 23. Март 2018. 15:50
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у одвојеним посетама у италијанском граду Тренто са председником Регионалног већа покрајине Трентино, Бруном Доригатијем и секретаром задуженим за економију, трговину и занатство, Алесандром Оливијем са којима је разговарао о могућностима сарадње у областима привреде, инвестиционих пројеката као и повезивања Универзитета. Саговорници су оценили да постоје чврсти темељи и могућности за продубљивање сарадње и повезивање пословних субјеката у бројним областима.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Посета Јована Подрашчанина Пословном потпорном центру Крањ и Опшини Крањ Понедељак, 19. Март 2018. 15:50
  Вршилац дужности помоћника покрајинског секретара Јован Подрашчанин учествовао је у студијској посети Пословном потпорном центру Крањ и Општини Крањ од 13. до 16.03.2018. године. Студијска посета рализована је у оквиру пројектних активности на пројекту „Унапређење радних капацитета Агенције за развој општине Темерин кроз стручну сарадњу са Пословно потпорним центром Крањ, Регионалном развојном агенцијом Горењска“ који реализује Агенција за развој општине Темерин. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за регонални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, а циљ пројекта је успостављање интегрисаних политика, системске и непрекидне процене напредка одрживог и уравнотеженог развоја заједнице, а у односу на планиране исходе за унапређење међусекторске сарадње кроз подизање нивоа компетенција запослених у Агенцији за развој општине Темерин.opštine Temerin.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Привредни потенцијали Војводине представљени у белгијском граду Монсу Петак, 16. Март 2018. 9:57
  Шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић, представио је у четвртак 8. марта 2018. привредне потенцијале Војводине у оквиру „Бизнис сусрета“ који се традиционално организују на Универзитету у Монсу. Овом догађају присуствовало је више десетина представника различитих компанија које послују у Белгији, а међу којима су најзначајнија имена попут француског Алстома, немачког Сименса, једне од водећих грађевинских компанија у свету белгијског Бесикс-а, и други.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јован Подршчанин присусутвао обележавању дана општине Сребреница Понедељак, 12. Март 2018. 10:30
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Јован Подрашчанин, присуствовао је данас обележавању дана општине Сребреница и свечаној седници Скупштине општине Сребреница где су уручене плакете и захвалнице истакнутим појединцима, институцијама, предузећима и организацијама. Након 1991. године Дан општине Сребреница обележавао се у различитим терминима, да би од 2002. године званични дан био 21. децембар. На 13. редовној седници Скупштине општине Сребреница одржаној 2015. године одборници су једногласном одлуком вратили стари датум 11. март као Дан општине Сребреница који се раније обележавао и као Дан ослобођења Сребренице од окупатора у Другом светском рату.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Почео 4. циклус програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ Петак, 02. Март 2018. 21:10
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Дракулћ, поздравио је данас полазнике четврте генерације специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који у сарадњи са Универзитетом Едуконс из Сремске Каменице спроводи Фонд „Европски послови“ АП Војводине. Помоћник покрајинског секретара за регионални разој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Дракулић истакао је чињеницу да постоји континуирана потреба за активнијим укључењем регионалних и локалних тела у дешавања у вези са Европском унијом.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: