A A A
Вести
 • Одржано „Европско село 2018“ у Зрењанину Петак, 11. Мај 2018. 11:10
  Јуче је у Зрењанину поводом Дана Европе одржана манифестација „Европско село 2018“ коју су као и сваке године посетили представници амбасада чланица Европске уније, Делегације ЕУ у Србији, ЕУ Инфо центaр и Фонд за европске послове АП Војводине. Циљ пројекта „Европско село“ је промовисање различитости народа и држава на којима је саграђена модерна Европа а организовању тарадиционалне манифестације допринела је и чињеница да 75 одсто младих људи никада није имало прилику да путује у земље чланице Европске уније.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић примио представнике Регионалне развојне агенције Горењска Четвртак, 10. Мај 2018. 13:10
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас са представницима Регионалне развојне агенције Горењска са којима је разговарао о оснаживању друштвеног, и економског развоја институција из Војводине и Горењске као и јачању процеса регионалне сарадње. Бјелић је упознао представнике РРАГ-а из Словеније са радом и надлежностима секретаријата, те примерима пројеката суфинансираних из средстава ЕУ који су реализовани на територији АП Војводине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представљен годишњи извештај Европске комисије за Србију Уторак, 08. Мај 2018. 14:30
  Данас је у Скупштини АП Војводине представљен годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије у преговарачком процесу придруживања Европској унији, који обухвата период од октобра 2016. до фебруара 2018. године. Представљању годишњег извештаја присусутвовао је помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопуправу, Небојша Дракулић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представљена туристичка понуда и културно наслеђе Војводине у Бриселу Понедељак, 07. Мај 2018. 16:00
  У оквиру манисфестације Дани Европе и 4. Заседања Европског комитета региона у Бриселу, последњи дан боравка, земље учеснице презентовале су своје културне и привредне потенцијале. Изложбени штанд је имала и АП Војводина, где је представљена туристичка понуда, културно наслеђе и природне лепоте Војводине, покрајинске институције као и активности Канцеларије АП Војводине у Бриселу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић на 4. заседању Европског комитета региона ЕУ - Србија у Бриселу Петак, 04. Мај 2018. 15:50
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, у својству члана консултативног одбора, у име АП Војводине борави у Брисeлу, поводом заседања 4. Заједничког консултативног одбора Комитета региона и Републике Србије, а у оквиру форума "Дан проширења ЕУ". Током боравку у Бриселу, Бјелић се састао са представницом Европског научног савета др Горданом Поповић, са којом је разговарао о продубљивању сарадње у области науке и истраживања.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић на обележавању стогодишњице смрти Гаврила Принципа Понедељак, 30. Април 2018. 13:10
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, положио је јуче венце на спомен обележју у Босанском Грахову, поводом стогодишњице смрти борца за слободу и правду, Гаврила Принципа. Као члан Младе Босне, у знак протеста против аустроугарског окупатора и тежње већинског српског народа ка слободи и уједињењу, Гаврило Принцип је 28. Јуна 1914. године извршио атентат на аустроугарског престолонаследника Франца Фердинанда.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Округли сто „Подршка општинама Бачке и Срема кроз ЕУ фондове“ Четвртак, 26. Април 2018. 14:50
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин, присуствовао је данас округлом столу у Привредној комори Војводине, где је разговарано о спровођењу мера подршке у општинама Бачке и Срема кроз фондове Европске уније. Подрашчанин је истакао да је стварање услова за привлачење инвестиција преко ИПА и других фондова који стоје на располагању у процесу придрживања Европској унији, од суштинске важности.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: