A A A
Вести
 • У Бањалуци потписан нови споразум између АП Војводине и Републике Српске Четвртак, 24. Октобар 2019. 13:05
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у Влади Републике Српске са министром привреде и предузетништва Вјекославом Петричевићем. У име Покрајинске владе и Владе Српске, секретар Бјелић и министар Петричевић потписали су Споразум о заједничким наступима две владе на водећим међународним инвестиционим сајамским манифестацијама. Овим споразумом Влада Републике Српске прихвата учешће у заједничким манифестацијама утврђеним програмом манифестација за сваку календарску годину који припрема Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потпредседник Милићевић поздравио прву генерацију „Привредника Републике Српске“ Четвртак, 24. Октобар 2019. 9:45
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас у Бањалуци на свечаности организованој поводом пријема прве генерације питомаца и штићеника Добротворног удружења „Привредник Републике Српске“. Милићевић је поручио младим људима из свих крајева Српске да је част и обавеза бити питомац „Привредника“, који је од оснивања 1897. до данас десетинама хиљада младих и талентованих људи омогућио да се школују, да потврде свој дар, да постану успешни и да широко отворе врата боље будућности.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Успешно завршен пројекат „Развој прелазног пута Кибекхаза (Мађарска) – Рабе (Србија)“ Уторак, 22. Октобар 2019. 15:00
  У Центру „Мастер“ Новосадског сајма данас, 22. октобра 2019. године, одржана је завршна конференција поводом пројекта у оквиру прекограничне сарадње Мађарске и Србије „Развој прелазног пута Кибекхаза–Рабе“, вредног више од 5,5 милиона евра, од чега је из средстава Европске уније донирано готово 4,6 милиона. У завршној фази овог пројекта недавно је отворен нови гранични прелаз између Мађарске и Србије у циљу олакшавања живота локалног становништва и подстицања економског развоја насеља која се налазе на тромеђи Србије, Мађарске и Румуније.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић положио камен темељац за изградњу фискултурне сале у Белој Цркви Уторак, 15. Октобар 2019. 16:00
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је 15. октобра 2019. године, у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Белој Цркви, камен темељац за изградњу фискултурне сале са пратећим садржајем која испуњава критеријуме за школска такмичења. Постојећа мала сала стара је 56 година и у наредним недељама биће започета и реконструкција овог објекта у коме никада није било грејања. Пројекат је вредан 234 милиона динара и биће завршен, како је најављено, за годину дана.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Конкурс за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика Понедељак, 14. Октобар 2019. 14:00
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис, 37/2016, 29/2017 и 24/2019) и члана 21.,члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2019. годину („Сл. лист АП Војводине“, број 60/2018 и 40/2019-ребаланс), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписује: КОНКУРС за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа за унапређење израде и спровођење ефикасних регионалних и локалних јавних политика
  ОПШИРНИЈЕ
 • Делегација Покрајинске владе састала се са државним секретаром Покрајине Хесен Уторак, 08. Октобар 2019. 13:30
  У оквиру Европске недеље региона и градова, која се одржава у Бриселу, чланови делегације Покрајинске владе коју предводи помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић састали су се данас са државним секретаром Покрајине Хесен (Савезна Република Немачка) Марком Вајнмајстером. Састанак је био посвећен договорима о финализацији техничких детаља у вези са реализацијом потписивања Заједничке изјаве о намерама. Овај документ односи се на успостављање сарадње између Покрајине Војводине и Покрајине Хесен, а који би до краја ове године требало да потпишу председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијер Покрајине Хесен Фолкер Буфије у Визбадену.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војводина представила своје потенцијале на Европској недељи региона и градова у Бриселу Уторак, 08. Октобар 2019. 10:50
  Делегација АП Војводине коју предводе председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић борави у Белгији где данас присуствују отварању 17. Европске недеље региона и градова, која се одржава у Бриселу. Манифестација у заједничкој ораганизацији Европског комитета региона и Генералног директората Европске комисије за регионалну и урбану политику, трајаће до 9. октобра и ове године окупиће око шест хиљада учесника и готово 600 говорника на више од 300 званичних догађаја чија је тема развој региона и градова.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: