A A A
Вести
 • Одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ Уторак, 09. Октобар 2018. 9:40
  АП Војводина је и ове године у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу била домаћин на традиционалном пријему којем је присуствовао известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице. Домаћини пријема „Vojvodina, great for business, great for life“, који је и ове година одржан у просторијама Мисије Србије у Бриселу били су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локaлну самоуправу Огњен Бјелић, а присутне је поздравила и амбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потенцијали АП Војводине представљени на Европској недељи регија и градова у Бриселу Уторак, 09. Октобар 2018. 9:05
  Делегација АП Војводине коју предводе потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор присуствовала је данас у Бриселу отварању 16. по реду Европске недеље градова и региона, коју је ове године отворио је Жан Клод Јункер, председник Европске комисије. Потпредседник Милићевић је овом приликом изјавио да је традиционална манифестација Европска недеља регија и градова у Бриселу увек добра прилика да Војводина представи све своје потенцијале.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Заједнички наступ АП Војводине и осам градова на сајму инвестиција “Expo Real” у Mинхeну Понедељак, 08. Октобар 2018. 13:25
  Делегација Покрајинске владе посетила је Међународни сајам инвестиција и некретнина “Expo Real” у Mинхeну, који пружа увид у најновије трендове и иновације у секторима инвестиција, некретнина и финансија. Управо на таквој манифестацији, АП Војводина, са својих осам градова, приказује, кроз заједнички наступ, стручној међународној публици најзначајније инвестиционе пројекте.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Конференција о подстицању регионалног повезивања и економског развоја локалних заједница Субота, 29. Септембар 2018. 15:50
  Подсекретар у секретаријату за региоанлни развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је у граду Осијеку у Хрватској где је присуствовао конференцији посвећеној подстицању регионалног повезивања ради економског развоја локалних заједница. Конференција је окупила бројне представнике из Хрватске и Србије а током дискусија учесници су имали прилику да размене искуства у области израде пројеката за повлачење средстава из европских фондова.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и Нижњег Новгорода Петак, 28. Септембар 2018. 12:15
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Нижегородске области Евгени Љулин потписали су данас, у Нижњем Новгороду, у Русији, Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и те руске регије. Председник Мировић изјавио је том приликом да се потписаним Меморандумом отвара могућност повезивања две регије у областима привреде, пољопривреде, културе и високог образовања.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Оџацима презентован покрајински конкурс за подршку отварању нових радних места Четвртак, 27. Септембар 2018. 15:20
  Конкурс је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу са циљем отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, а за његову реализацију обезбеђено је укупно 200 милиона динара. Биће подржани пројекти којима је предвиђено отварање најмање 10, а највише 100 радних места у року до три године од дана закључења уговора.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић примио амбасадора Египта Среда, 26. Септембар 2018. 15:50
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је амбасадора Египта Амра Алгувејлија, са којим је разговарао о конкретним мерама за интензивирање сарадње у областима дрвне и текстилне индустрије, грађевинског сектора и пољопривреде. Саговорници су се сагласили да је округли сто, који је јуче одржан у Привредној комори Војводине у оквиру Прве египатске економске недеље, на којем су представљени инвестициони потенцијали АП Војводине и Египта, добар основ за успостављање и продубљивање сарадње војвођанских и египатских компанија.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: