A A A
Вести
 • Отворен Српски културни центар у Морахалому Понедељак, 08. Јул 2019. 15:30
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас у Морахалому у Мађарској, на отварању Српског културног центра „Коло“, који је изграђен у оквиру INTERREG-IPA програма прекораничне сарадње Мађарска-Србија. Изградња СКЦ „Коло“ део је заједничког српско-мађарског пројекта „Разнобојна сарадња“/ Colourful cooperation“, чија је укупна вредност 3,7 милиона евра. Центар је изграђен на површини од 1.199,05 м2, а његова изградња и опремање коштали су 1,4 милиона евра.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан документ о развијању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Хебеј Петак, 05. Јул 2019. 15:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и Је Донгсонг, председaвајући Кинеске народне политичке консултативне конференције Комитета провинције Хебеј, потписали су данас, у Новом Саду, Писмо о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између АП Војводине и провинције Хебеј. Две стране сагласиле су се да промовишу и реализују привредну сарадњу посебно у домену високих технологија и иновација, те да реализују инвестиционе пројекте и размењују искуства у областима пољопривреде, образовања, туризма, културе, и у свим другим од заједничког интереса, а у складу с међународним споразумима које су закључиле Народна Република Кина и Република Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Скупштини АПВ свечано отворена Летња академија АЕР-а Уторак, 02. Јул 2019. 15:50
  Уз подршку Покрајинског скеретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, и учешће више од 90 младих из 19 земаља и под слоганом „Млади су будућност, млади су Европа“, данас је у Скупштини АП Војводине свечано отворена Летња академија Скупштине европских регија (АЕР). Пожелевши добродошлицу учесницима Летње академије, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор нагласио је да је седамнаестогодишња сарадња АП Војводине и АЕР-а успешна и плодна.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић и Милошевић: Конкретизовати сарадњу са Трнавским регионом Уторак, 02. Јул 2019. 14:10
  У оквиру данашњег отварања АЕР „Летње Академије 2019“, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, примили су делегацију Трнавског самоуправног региона предвођену потпредседником Владе Трнавског региона, Мареком Нештицким.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Летња академија Скупштине европских регија у Новом Саду Понедељак, 01. Јул 2019. 9:50
  Данас, 1. јула 2019. године, у Новом Саду почиње Летња академија Скупштине европских регија (АЕР) под називом „Млади су будућност, млади су Европа“. Скупштина АП Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, је по други пут домаћин Летње академије, која ће трајати до 5. јула. Скупштину Војводине и Нови Сад посетиће око 100 учесника из 19 држава и 32 регије, а придружиће им се и представници 12 међународних организација, који ће се наћи у улози предавача током пет дана трајања Летње академије.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представници локалних самоуправа из Војводине на заседању Заједничког консултативног одбора Четвртак, 27. Јун 2019. 12:55
  У седишту Комитета региона у Бриселу, 18. и 19. јуна 2019. године одржано је заседање Заједничког консултативног одбора Комитета региона и Републике Србије на тему владавине права на локалном нивоу. У име АП Војводине, активно учешће током заседања имали су председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер, председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Града Новог Сада Мира Раденовић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Подсекретар Војновић присуствовао прослави Дана општине Крњак и комеморативном скупу жртвама у Јадовну Уторак, 25. Јун 2019. 15:50
  Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је у вишедневној посети Републици Хрватској где је обишао оштину Крњак и место Вргинмост. Војновић је присуствовао свечаној седници Општине Крњак коју је отворио председник Општинског вијећа Раде Гријаковић. Тиме је обележена 138. годишњица првог помињања, којој су присуствовали бројни представници Српске православне цркве те представници државних институција Хрватске и Србије.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: