A A A
Вести
 • Огњен Бјелић присуствовао свечаности поводом Дана Републике Српске Понедељак, 09. Јануар 2017. 15:05
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас, 9. јануара 2017. године, обележавању Дана и Крсне славе Републике Српске, које је организовао Савез крајишких удружења Новог Сада „Савез Крајишника“. Како је овом приликом рекао покрајински секретар Бјелић, честитајући 25. годишњицу од оснивања Републике Српске и Крсну славу Светог Стефана, Покрајинска влада ће, у оквиру својих могућности и надлежности, у наредном периоду подржати све иницијативе и предлоге који могу да унапреде односе Војводине и Републике Српске.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Чуругу обележена 75. годишњица рације у Бачкој Четвртак, 05. Јануар 2017. 10:40
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је у Чуругу, као члан делегације Покрајинске владе коју је предводио председник Покрајинске владе Игор Мировић, централном помену на све жртве које су невине страдале у злогласној рацији мађарских фашиста у јануару 1942. године у Бачкој. Након парастоса у Храму Вазнесења Господњег, у Музеју жртава рације у Чуругу – некадашњем житном магацину где су се одиграли трагични догађаји, одржан је помен и положени су венци у знак сећања на невино пострадале у рацији.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадора Бугарске Радка Влајкова Четвртак, 22. Децембар 2016. 10:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у Покрајинској влади њ.е. амбасадора Републике Бугарске Радка Влајкова, са којим је разговарао о бројним могућностима за сарадњу. На данашњем састанку истакнуто је да је важно подстицати сарадњу градова, повезивање регија, повезивање пословних људи, као и директна привредна улагања и једне и друге стране. Председник Мировић је изразио спремност Покрајинске владе да на конкретне предлоге и иницијативе реагује ефикасно и брзо, и изнео идеју да покрајинске институције већ у првој половини следеће године у Новом Саду организују бизнис форум који био би прилика да се представе привредни и туристички потенцијали, подстицаји за инвеститоре, мрежа индустријских зона и расположива инфраструктура за реализацију пројеката.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић подржао оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини Среда, 21. Децембар 2016. 10:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић подржао је у уторак, 20. децембра 2016. године, оснивање асоцијације кинеских привредника у Војводини у име Покрајинске владе, рекавши да је за АП Војводину јачање сарадње са кинеским привредници од великог значаја и да представља још један облик већ постојеће сарадње на државном и регионалном нивоу, са провинцијама у НР Кини, попут Гуангдонг и Хајнан. „Сигуран сам да можемо још много тога да урадимо на јачању и повећању присутности и бројности кинеских инвеститора у Војводини, јер је то за нас од великог интереса.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Четврти радни састанак са представницима Развојне агенције Бач-Кишкуна Четвртак, 15. Децембар 2016. 14:40
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић присуствовао је 15. децембра 2016. године, четвртом радном састанку са представницима Развојне агенције жупаније Бач-Кишкун, који са представницима покрајинских секретаријата усаглашавају пројекте у вези прекограничног програма Мађарска-Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • О могућностима сарадње АП Војводине и кинеске провинције Хубеј Среда, 14. Децембар 2016. 14:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у Покрајинској влади делегацију кинеске провинције Хубеј, коју је предводио Јуе Јонг, заменик директора Радног одбора запослених у Сталном одбору Народног конгреса провинције Хубеј. На састанку се разговарало о могућностима сарадње између две покрајине, о могућностима за улагања и подстицајима за стране улагаче. Председник Мировић је изразио задовољство због интересовања које за сарадњу показује руководство провинције Хубеј, рекавши да су везе између НР Кине и Републике Србије због историје пријатељских односа два народа на изузетно високом нивоу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јачање сарадње Војводине и италијанских регија Четвртак, 08. Децембар 2016. 12:45
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састали су се у четвртак, 08. децембра 2016. године, у Суботици са амбасадором Италије њ.е.Ђузепеом Манцом (Giuseppe Manzo), након чега су имали заједнички састанак са италијанским привредницима који послују у Војводини. Непосредни повод је отварање Вицеконзулата Италије у Суботици, што су саговорници оценили као напредак у продубљивању, пре свега, економских и трговинских веза.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: