A A A
Вести
 • Мировић у Паризу о интензивирању односа АП Војводине и француске регије Вал Доаз Петак, 07. Септембар 2018. 14:40
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Паризу са представницима Департмана Вал Доаз и сенаторима Себастианом Мераном и Мартом Де Сидрак, са којима је, у одвојеним сусретима, разговарао о интензивирању и проширивању сарадње две регије. На састанку са представницима Департмана Вал Доаз дефинисани су услови за потписивање Споразума о сарадњи између АП Војводине и те француске регије, које ће, како је најављено, бити у новембру, а чиме ће се стећи услови за успостављање партнерства у областима привреде, пољопривреде, културе и образовања. Том приликом, председник Мировић рекао је да су француске компаније инвестирале више од 750 милиона евра у покрајини и да запошљавају 6.000 радника.
  ОПШИРНИЈЕ
 • КОНКУРС за подршку организацијама цивилног друштва за пројекте који доприносе сарадњи јавног и цивилног сектора Четвртак, 06. Септембар 2018. 10:40
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис и 37/2016) и члана 21., члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2018. годину („Сл. лист АП Војводине“, број 57/2017, 17/2018-ребаланс и 29/2018-ребаланс ), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписује: КОНКУРС за подршку организацијама цивилног друштва за пројекте који доприносе сарадњи јавног и цивилног сектора
  ОПШИРНИЈЕ
 • Уручени уџбеници ђацима из Вуковара Уторак, 04. Септембар 2018. 16:25
  Подсекретар у секретаријату за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је данас у Вуковару где је у Заједничком већу општина уручио комплете уџбеника полазницима првих разреда који су данас почели са наставом по моделу „А“- на српском и ћирилчном писму. Покрајинска влада за набавку уџбеника свим ученицима који на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписују први разред на српском језику, издвојила је 1,7 милиона динара.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Почели „Дани Српске у Србији“ Уторак, 04. Септембар 2018. 15:45
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је синоћ у Београду свечаном отврању манифестације „Дани Српске у Србији“ коју је уз присуство Патријарха српског г. Иринеја отворио председник Републике Српске Милорад Додик. Додик је том приликом истако да иако живимо на различитим местима наша вера култура и језик су исти те да су везе народа са две обале Дрине све чвршће. Он је додао да у прилог томе говоре бројни реализовани пројекти између Републике Српске и Србије. У програмима овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“ током шест предстојећих дана у 19 градова Србије, Српску ће са више од 35 извођења предствити научне културне и уметничке институције, професионална и аматерска позоришта и трупе, културно-уметничка друштва као и самостални уметници, глумци и књижевници.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић присуствовао завршној манифестацији 53. Кочићевог збора у Стричићима Понедељак, 27. Август 2018. 13:10
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у селу Стричићима код Бања Луке манифестацији 53. „Кочићевог збора“ која је почела служењем парастоса Петру Кочићу и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Расадник Севеплант проширује производњу Понедељак, 13. Август 2018. 10:40
  Заменик покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Горан Иванчевић присуствовао је данас у Кули отврању новог производног објекта компаније Севеплант која послује као кћерка фирма холандске компаније Verbeеk а бави се производњом висококвалитетних садница јабуке крушке шљиве и трешње. Иванчевић је том приликом оценио да да свако улагање у пољопривредно-прехрамбени сектор на подручју АП Војводине подразумева активирање наших богатих пољопривредних ресурса што има вишеструки утицај на регионални развој Војводине и укупан развој наших локалних јединица.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представљен пројекат прекограничне сарадње на ревитализацији Бегеја вредан 14 милиона евра Четвртак, 26. Јул 2018. 14:10
  Министар за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворили су данас конференцију, на којој је представљен пројекат „Ревитализација навигационе инфраструктуре канала Бегеј“. Овај стратешки пројекат, вредан 13,85 милиона евра, од чега је донација ЕУ 11,77 милиона евра, финансира се из Interreg – IPA Програма прекограничне сарадње Србије са Румунијом. Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је да је развој прекограничне сарадње важан сегмент политике Покрајинске владе, јер су прекогранични пројекти значајан инструмент којим се доприноси остварењу убрзаног привредног развоја АП Војводине, што је приоритетни циљ Покрајинске владе.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: