A A A
Вести
 • У Чуругу обележена 75. годишњица рације у Бачкој Четвртак, 05. Јануар 2017. 10:40
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је у Чуругу, као члан делегације Покрајинске владе коју је предводио председник Покрајинске владе Игор Мировић, централном помену на све жртве које су невине страдале у злогласној рацији мађарских фашиста у јануару 1942. године у Бачкој. Након парастоса у Храму Вазнесења Господњег, у Музеју жртава рације у Чуругу – некадашњем житном магацину где су се одиграли трагични догађаји, одржан је помен и положени су венци у знак сећања на невино пострадале у рацији.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадора Бугарске Радка Влајкова Четвртак, 22. Децембар 2016. 10:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у Покрајинској влади њ.е. амбасадора Републике Бугарске Радка Влајкова, са којим је разговарао о бројним могућностима за сарадњу. На данашњем састанку истакнуто је да је важно подстицати сарадњу градова, повезивање регија, повезивање пословних људи, као и директна привредна улагања и једне и друге стране. Председник Мировић је изразио спремност Покрајинске владе да на конкретне предлоге и иницијативе реагује ефикасно и брзо, и изнео идеју да покрајинске институције већ у првој половини следеће године у Новом Саду организују бизнис форум који био би прилика да се представе привредни и туристички потенцијали, подстицаји за инвеститоре, мрежа индустријских зона и расположива инфраструктура за реализацију пројеката.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић подржао оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини Среда, 21. Децембар 2016. 10:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић подржао је у уторак, 20. децембра 2016. године, оснивање асоцијације кинеских привредника у Војводини у име Покрајинске владе, рекавши да је за АП Војводину јачање сарадње са кинеским привредници од великог значаја и да представља још један облик већ постојеће сарадње на државном и регионалном нивоу, са провинцијама у НР Кини, попут Гуангдонг и Хајнан. „Сигуран сам да можемо још много тога да урадимо на јачању и повећању присутности и бројности кинеских инвеститора у Војводини, јер је то за нас од великог интереса.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Четврти радни састанак са представницима Развојне агенције Бач-Кишкуна Четвртак, 15. Децембар 2016. 14:40
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић присуствовао је 15. децембра 2016. године, четвртом радном састанку са представницима Развојне агенције жупаније Бач-Кишкун, који са представницима покрајинских секретаријата усаглашавају пројекте у вези прекограничног програма Мађарска-Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • О могућностима сарадње АП Војводине и кинеске провинције Хубеј Среда, 14. Децембар 2016. 14:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас у Покрајинској влади делегацију кинеске провинције Хубеј, коју је предводио Јуе Јонг, заменик директора Радног одбора запослених у Сталном одбору Народног конгреса провинције Хубеј. На састанку се разговарало о могућностима сарадње између две покрајине, о могућностима за улагања и подстицајима за стране улагаче. Председник Мировић је изразио задовољство због интересовања које за сарадњу показује руководство провинције Хубеј, рекавши да су везе између НР Кине и Републике Србије због историје пријатељских односа два народа на изузетно високом нивоу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јачање сарадње Војводине и италијанских регија Четвртак, 08. Децембар 2016. 12:45
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састали су се у четвртак, 08. децембра 2016. године, у Суботици са амбасадором Италије њ.е.Ђузепеом Манцом (Giuseppe Manzo), након чега су имали заједнички састанак са италијанским привредницима који послују у Војводини. Непосредни повод је отварање Вицеконзулата Италије у Суботици, што су саговорници оценили као напредак у продубљивању, пре свега, економских и трговинских веза.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Договорени приоритетни пројекти на радном састанку са делегацијом Града Сомбора Уторак, 06. Децембар 2016. 15:20
  Покрајинска влада и Град Сомбор ће много више него до сада, у заједничкој реализацији великих пројеката подстицати, пре свега, локални економски развој – договорено је на радном састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића, где је учествовао и секретар Огњен Бјелић, са делегацијом Града Сомбора, коју је предводила градоначелница Душанка Голубовић. Мировић је изјавио да је на састанку договорена реализација низа пројеката, пре свега оних којима се обезбеђује економски развој и запошљавање, затим пројеката у области комуналне инфраструктуре, као и пројеката којима се побољшавају услови за образовање и здравствену заштиту и на крају, не мање важни, пројекти у култури.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: