A A A
Вести
 • Председник Мировић примио амбасадора Египта Среда, 26. Септембар 2018. 15:50
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је амбасадора Египта Амра Алгувејлија, са којим је разговарао о конкретним мерама за интензивирање сарадње у областима дрвне и текстилне индустрије, грађевинског сектора и пољопривреде. Саговорници су се сагласили да је округли сто, који је јуче одржан у Привредној комори Војводине у оквиру Прве египатске економске недеље, на којем су представљени инвестициони потенцијали АП Војводине и Египта, добар основ за успостављање и продубљивање сарадње војвођанских и египатских компанија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић: Конкретизовати кораке у сарaдњи са покрајином Трентино Понедељак, 24. Септембар 2018. 14:50
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас са привредном делегацијом из италијанске покрајине Trentino-Alto Adige предвођеном дирeктором Развојне агенције „Trentino con i Balcani“ Маурицијем Камином у циљу продубљивања сарадње двају покрајина у областима екологије, туризма, пољопривреде и науке. Бјелић је истакао да постоје добри темељи за наставак и продубљивање успешне сарадње коју АП Војводина већ има са покрајином Трентино, те подсетио да су све значајнија улагања италијанских партнера на територији Војводине. Саговорници су се сагласили да постоји велики простор за сарадњу у области заштите животне средине кроз размену искустава и повезивање привредних субјеката у области индустрије пречистача отпадних вода, метало-прерађивачког сектора, туризма те пољопривреде и размене искустава у области науке.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Подршка српској заједници у Приморско-горанској жупанији и обилазак манастира Крка и Крупа Петак, 21. Септембар 2018. 15:50
  Делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, разговарала је јуче у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци са представницима српске заједнице у том граду, затим за представницима Карловачке жупаније, града Огулина и општина Плашки, Војнић и Крњак, где већинско становништво чине Срби. Састанку су присуствовали и представници месних заједница Моравице, Гомирје и Љубошина, које територијално припадају општини Врбовско те представници трију културно-уметничких друштава која носе име великог српског и светског научника Николе Тесле – из Огулина, Карловца и Плашког.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Делегација Покрајинске владе у посети Приморско-горанској жупанији Четвртак, 20. Септембар 2018. 15:50
  Током првог дана посете хрватској Приморско-горанској жупанији, делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетила је у жупанијском седишту Ријеци православну цркву Светог оца Николаја. Реч је о храму подигнутом још 1790. Године, који представља једну од средишњих цркава Митрополије загребачко-љубљанске, у којем се православни обреди служе и данас, а који, уз остало, красе и иконе наших значајних иконописаца друге половине 18. века Јанка Халкозовића и Јакова Орфелина. После обиласка тог храма и разговора се његовим свештеницима, делегација Покрајинске владе састала се и са жупаном Златком Комадином на чији позив и борави у жупанији Приморско-горанској. Та жупанија, иначе, поред града Ријеке, обухвата цео северисточни део полуострва Истра, Кварнер и Горски Котар.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Почео други бизнис форум у Зрењанину Четвртак, 20. Септембар 2018. 14:20
  Подсекретар у секретаријату за региоанлни развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао је данас отварању другог по реду Бизнис форума у Зрењанину који у сарадњи са градом организују Привредна комора Србије и Унија послодаваца Србије. Привредну манифестацију која окупља 150 излагача и привредника из Србије и региона отворила помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић а свечаности су присуствовали и председник Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, председник Привредне коморе Војводине, Бошко Вучуревић и друге високе званицe. Такође, ове године учешће на манифестацији узело је и неколико привредних комора из региона, из Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније и Мађарске, те привредни субјекти из тих земаља.
  ОПШИРНИЈЕ
 • До јануара наредне године Српски културни центар у Морахалому Уторак, 18. Септембар 2018. 15:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је данас радове на изградњи Српског културног центра у Морахалому, у Мађарској. Вредност пројекта, чији је водећи партнер у нашој земљи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, износи 3,7 милиона евра, обезбеђених из европских фондова. Пројекат се реализује у организацији Еврорегионалне агенције ДКМТ у циљу развоја свеобухватне културне и туристичке стратегије за цео мађарско-српски погранични регион, те је у плану изградња мађарског објекта исте намене и на суботичком Палићу. „Судећи по динимици и квалитету радова у фази грађења овог објекта, коју смо данас затекли на терену, сасвим је сигурно да ће време изградње бити изведено тачно према плану пројекта, а то значи до јануара 2019. године“, изјавио је Бјелић током обиласка градилишта и најавио полагање камена темељца за мађарски културни центар на Палићу наредног месеца.
  ОПШИРНИЈЕ
 • КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПОВЕЗАНИХ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА Понедељак, 17. Септембар 2018. 9:30
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис и 37/2016 и 29/2017) и члана 21, члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2018. годину („Сл. лист АПВ“, број 57/2017, 17/2018-ребаланс и 29/2018-ребаланс), на основу Уредбе о правилима за доделу државне помоћи („Сл. гласник РС“, бр. 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013, 97/2013 и 119/2014), а у вези с Покрајинском уредбом о условима и начину доделе средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Аутономне покрајине Војводине („Службени лист АПВ“, број 42/2017), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу (у даљем тексту: Секретаријат) расписује: КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПОВЕЗАНИХ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: