A A A
Вести
 • Мировић: Зрењанин покретач развоја Баната Четвртак, 19. Септембар 2019. 14:00
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас, 19. септембра 2019. године у Зрењанину 3. сајам привреде „Zr Biz Net“ и истакао да се Зрењанин после деценија стагнације поново покренуо и постао водећи индустријски центар и покретач развоја и Баната и целе наше земље. О томе најбоље сведоче „Есекс“, „Новарес“, „Шангдонг Линглог“ и друге компаније које су управо овај град изабрале за место својих улагања, и на хиљаде нових радних места која су отворена само у последњих неколико година, додао је Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржани „Дани Војводине у Требињу“ Петак, 13. Септембар 2019. 0:00
  Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао дводневној манифестацији „Дани Војводине у Требињу“ коју је у оквиру програма промоције војвођанске туристичке привреде реализовала Туристичка организација Војводине. На манифестацији су осим Туристичке организације Војводине, учествовале и туристичке организације неколико градова и општина, као и винари и пружаоци услуга из области туризма из Војводине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Ученицима из Вуковара традиционално донирани уџбеници Понедељак, 09. Септембар 2019. 16:30
  Подсекретар у секретаријату за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је данас у Вуковару где се састао са председником Заједничког већа општина Срђаном Јеремићем. Војновић и Јеремић посетили су Основне школе „Бијело брдо“, „Трпиња“, „Негославци“ и „ Борово“ где су ученицима који наставу слушају по Моделу А- на српском језику и ћирилчном писму, традиционално уручиили комплете уџбеника за ученике од првоог до петог разреда као и 200 торби полазницима првих разреда. Како је Јеремић навео школску 2019/2020 на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписало је 2200 ученика основних и средњих школа.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Огњен Бјелић учествује на Регионалном економско-дипломатском самиту у Варшави Понедељак, 09. Септембар 2019. 16:00
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић борави у дводневној посети Пољској, где присуствује Регионалном економско-дипломатском самиту 2019. у Варшави. Дводневни самит у организацији Министарства предузетништва и технологије, отворили су премијер Републике Пољске Матеуш Моравијецки и министарка за предузетништво и технологије Јадвига Емилевич, указавши у поздравном говору на питање повећања атрактивности региона и локалних заједница, кроз стимулисање и укључивање главних актера из привредног и научног сектора.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ у Новом Саду одржан концерт „У загрљају завичаја“ Петак, 06. Септембар 2019. 12:10
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је синоћ у Новом Саду концерту „У загрљају завичаја“који је одржан поводом манифестације „Дани Српске у Србији“ који су почели 4. септембра. Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, обраћајући се вечерас на новосадском Тргу слободе уочи концерта „У загрљају завичаја“ у оквиру већ традиционалних „Дана Српске у Србији“, поручио је да и ова радосна манифестација, као и окупљања на обележавању најтужнијих догађаја из наше новије историје – потврђују нераскидиво духовно и национално јединство.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Милићевић и Вишковић о унапређењу сарадње АП Војводине и Републике Српске Петак, 06. Септембар 2019. 11:00
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић састали су се данас у Новом Саду, где су на сусрету привредника АП Војводине и Српске, разговарали о побољшању свеукупних односа с акцентом на привредну сарадњу. На састанку у Привредној комори Војводине, разговарано је могућим корацима који ће допринети укидању административних баријера у циљу интензивније сарадње наших привредника. Милићевић и Вишковић су оценили да су досадашњи контакти и сарадња званичника Србије, АП Војводине и Српске, као и наших привредника, дали конкретне помаке у сарадњи.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Покрајинска влада и Град Сомбор инвестирали у нову Индустријску зону два милиона евра Четвртак, 05. Септембар 2019. 14:30
  „Покрајинска влада и Град Сомбор инвестирали су више од два милиона евра за изградњу и инфраструктурно опремање Индустријске зоне у овом граду, и већ имамо заинтересоване и домаће и стране инвеститоре“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас током радне посете Сомбору. Изградња ове Индустријске зоне значи нова радна места и јачање локалног буџета, додао је председник Мировић..
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: