A A A
Вести
 • Подсекретар Небојша Војновић на манифестацији „Дани енергетике и инвестиција“ Четвртак, 02. Март 2017. 15:25
  Подсекретар Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић отворио је у четвртак, 2. марта 2017. године, панел дискусију „Прилике за инвестирање на локалу“, у оквиру међународне манифестације „Дани енергетике и инвестиција“ на Новосадском сајму, која се одржава 2. и 3. марта, у организацији Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и компанија ЦЕДЕФ (Централноевропски форум за развој) и Новосадског сајма.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Програм „Мисли глобално-привлачи локално“ жели да креира Војводину као бренд ка инвеститорима Уторак, 28. Фебруар 2017. 14:50
  Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправи и РАВ у оснивању – ВИП Фонд представили су у уторак, 28. фебруара 2017. године, у Великој Сали Скупштине Војводине, председницима локалних самоуправа и њиховим сарадницима едукативни програм „Мисли глобално – привлачи локално“, чији је циљ успостављање стандарда у начину презентовања инвестиционих потенцијала војвођанских локалних самоуправа.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић присуствовао пријему високе делегације немачке савезне покрајине Хесен Уторак, 28. Фебруар 2017. 10:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић, примио је данас вишечлану делегацију савезне немачке покрајине Хесен, коју су предводили премијер Хесена Фолкер Буфије и председник Парламента ове покрајине Норберт Картман. Према речима Мировића, посета делегације на овако високом нивоу је изузетна прилика да се разговара о унапређењу досадашње сарадње са покрајином Хесен, и нагласио да подаци о досадашњим улагањима немачких компанија, као и сарадња парламената две регије, отварају простор за ближу институционалну међурегионалну сарадњу АП Војводине и савезне покрајине Хесен.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Сарадња Покрајинске владе и Програма Уједињених нација за развој Петак, 24. Фебруар 2017. 19:55
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић састао се данас са представницима Програма Уједињених нација за развој (УНДП), на челу са Стелианом Недером, заменицом сталне представнице УНДП-а у Србији. На састанку су представљени досадашњи резултати пројеката које УНДП реализује у на територији АП Војводине, као и могућности за интензивнију сарадњу у областима заштите животне средине и одрживог развоја, енергетике, јачања капацитета локалних самоуправа, те у сегменту спречавања катастрофа и смањења ризика од временских непогода.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић и секретари Бјелић и Милошевић примили амбасадора НР Кине Уторак, 21. Фебруар 2017. 15:25
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Њ.Е. Ли Манчaнга и делегацију кинеских привредника који су заинтересовани да започну или пошире своје пословање у Србији и АП Војводини. У разговору је исказано обострано задовољство због успостављене сарадње и пријатељства НР Кине и Републике Србије на највишем државном нивоу, која је отворила могућност за реализацију бројних конкретних пројеката.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић и Чонка о привредној сарадњи и неговању пријатељства Понедељак, 20. Фебруар 2017. 15:05
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију румунске жупаније Арад, коју је предводио председник Жупанијског већа Јустин Чонка (Iustin Cionca). На састанку се разговарало о неговању пријатељских веза између Србије и Румуније, Војводине и Арада, о интензивирању привредних контаката и о могућим заједничким пројектима у бројним областима. Председник Покрајинске владе је на састанку истакао да за разговор постоји много тема, и оних које проистичу из традиционалног пријатељства румунског и српског народа, али и нових, које произилазе из интензивне међурегионалне сарадње у оквиру еврорегиона ДКМТ.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Покрајински секретар Огњен Бјелић поручио у Бачкој Тополи да све снаге усмере на развој и стварање радних места Петак, 10. Фебруар 2017. 10:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је, након радног састанка са председником општине габором Кишлиндером и његовим сарадницима, да је приоритет Покрајинске владе развој свих општина у Војводини и стварање нових радних места, како би се смањила незапосленост и позвао челнике ове општине да све снаге усмере на развој општине, припрему пројеката за екстерно финансирање и обуку запослених у јавној администрацији.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: