A A A
Вести
 • Одржана Међународна конференција „Јавно-приватни дијалог за развој“ Петак, 29. Јун 2018. 12:05
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин, присутвовао је у Београду Међународној конференцији о јавно-приватном дијалогу у Србији. Са пројектом јавно-приватног дијалога у Србији, учеснике су упознали амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот, главни економиста за финансије и институције Светске банке САД -а Вилијам Малонеј и председник УО Налед-а Александар Ружевић. Јавно-приватни дијалог значиће процес ефикасне комуникације између грађана, привреде и организација цивилног друштва с једне стране, и државе, локалних самоуправа, јавних прeдузећа и осталих институција с друге, а односи се пре свега на садржину прописа и начин њихове примене.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Брисел: Састанак са Генералним секретаром Комитета регија Јиржијем Бурианеком Петак, 29. Јун 2018. 11:40
  У седишту Комитета регија у Бриселу одржан је састанак између представника АПВ у Бриселу и генералног секретара ове институције која окупља представнике регионалних и локалних власти у Европској унији, Јиржија Бурианека. Република Србија, као земља кандидат која преговара о чланству, има статус посматрача, те је праћење рада Комитета омогућено представницима АП Вовјодине у Бриселу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Небојша Војновић посетиo општину Крњак Четвртак, 28. Јун 2018. 13:25
  Подсекретар у покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић, боравио је у општини Крњак у Републици Хрватској где је присуствавaо низу манифестација поводом обележавања дана ове општине. Војновић се током дводневне посете састао са нечелником општине Дејаном Михајловићем те присуствовао свечаној седници Српског култрурног друштва „Просвјета“ (Пододбор Крњак) где је обележаена јубиларна двадесета година од његовог оснивања и деловања.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Загребу одржан радни састанак Међувладиног мешовитог одбора за националне мањине Четвртак, 28. Јун 2018. 13:05
  Подсекретар у секретаријату за регионални развој , међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић, присуствовао је у име Покрајинске владе а у својству члана Мешовитог одбора за национаалне мањине, радном састанку у Загребу, којим су председавали копредседавајући са српске стране државни секретар у Министарству управе Владе Србије Иван Бошњак и копредседавајући са хрватске стране Звонко Милас.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан Споразум о сарадњи између АП Војводине и Војводства Лубуш Четвртак, 21. Јун 2018. 16:15
  Покрајински секретрар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас у Зеленој Гори потписивању споразума о сарадњи између АП Војводине и пољског Војводства Лубуш, који су потписали потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић и заменик маршала пољског Војводства Тадеуж Једрзејчак (Tadeuž Jedrzejczak). Тежиште сарадње биће усмерено на унапређење привредне сарадње и промовисање расположивих инвестиционих локалитета, размену искустава у коришћењу европских структурних и инвестиционих фондова, на повезивање развојних агенција и технолошких паркова, области пољопривреде, туризма и културе. На састанку је оцењено да постоји традиција добре сарадње дуга више од два века између српског и пољског народа, о чему говоре и изузетни дипломатски односи Србије и Пољске који су формално успостављени 1919. године.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан радни састанак поводом припрема за сајам инвестиција Минхену Четвртак, 21. Јун 2018. 15:50
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, и директорка сектора за промоцију Развојне агенције Војводине Оливера Ковачевић, одржали су данас радни састанак са представницима градова АП Војводине поводом учешћа на предстојећем светском сајму инвестиција и некретнина „Expo real“ у Минхену. Међународни сајам инвестиција и некретнина „Expo real“ који ће се ове године одржати од 8-10 октобра у Минхену је највећа пословна платформа са целокупним ланцем некретнина у циљу ефективнијег пословања и умрежавања, те једини међународни сајам са наглашеним Б2Б састанцима са фокусом на регион. Рокови за пријаву учешћа истичу са 22. јуном ове године, а помоћник покрајинског секретара, Небојша Дракулић изразио је задовољство поводом ажурног деловања Развојне агенције Војводине у припремном процесу за ову престижну манифестацију.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места Четвртак, 21. Јун 2018. 10:26
  На основу члана 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Сл. гласник РС“, број 21/16) и члана 17. став 1, члана 18. став 2, члана 19. став 2, члана 20. и 21. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ("Сл. гласник РС", број 95/16) и члана 24. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АПВ“ број 37/14, 54/14-др. одлука и 37/16) оглашава се: ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ПОКРАЈИНСКОМ СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ, МЕЂУРЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: