A A A
Вести
 • Председник Мировић и амбасадор Деас о јачању сарадње АП Војводине и Краљевине Белгије Среда, 02. Новембар 2016. 15:45
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и амбасадор Краљевине Белгије у Републици Србији Њ. Е. Лео Даес, оценили данас да је, у светлу укупно добрих односа Србије у Белгије, у обостраном интересу унапређење, пре свега, економске сарадње АП Војводине и Белгије. У разговору је истакнуто да у Србији и АП Војводини успешно послују значајне компаније из Белгије, те да је та земља у самом врху када је реч у улагањима у нашу земљу.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан састанак о усаглашавању пројеката у прекограничној сарадњи Мађарске и Србије Среда, 26. Октобар 2016. 0:00
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић учествовао је данас на серији састанака представника Развојне агенције жупаније Бач-Кишкун са представницима покрајинских секретаријата, ради усаглашавања пројеката у вези прекограничног програма Мађарска-Србија. У разговорима су учествовали представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Секретаријата за привреду и туризам, Секретаријата за културу, јавно инфомисање и односе с верским заједницама, Секретаријата за здравство и Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, као и представници Железница Србије и Града Новог Сада.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Заједничке инвестиције као нови модел окупљања око пројеката Уторак, 25. Октобар 2016. 0:00
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас отварању Београдских инвестиционих дана где је говорио председник Покрајинске владе Игор Мировић који је истакао да је покрајина опредељена да се креће путем брзог економског развоја, чија је главна полуга окупљање око пројеката. Он је пословним људима и потенцијалним инвеститорима окупљеним на овом пословном форуму представио начине и принципе за привлачење инвестиција у Војводину. Мировић је навео да је најважнија ствар стабилна макроекономска и фискална политика коју води Влада Србије и, како је рекао, нешто што се види „голим оком“, што није ствар идеолошке или политичке констатације, јер се постигнути резултати не могу сакрити.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Писмо о намерама о сарадњи између Војводине и кинеске провинције Хајнан потписано у Покрајинској влади Понедељак, 24. Октобар 2016. 15:25
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Комитета Хајнана Кинеске народне политичке консултативне конференциј Ју Сјун (Yu Xun) потписали су данас Писмо о намерама о сарадњи између Аутономне покрајине Војводине (Република Србија) и Провинције Хајнан (Народна Република Кина). Текст потписаног Писма о намерама утврдила је Скупштина АП Војводине на седници 28. септембра 2016. године, када је и овластила председника Покрајинске владе да потпише овај документ којим се изражава воља да се сарадња између две покрајине оснажи и продуби.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Убрзан развој за Војводину и Србију Понедељак, 24. Октобар 2016. 11:40
  Заједничка седница Владе Републике Србије и Покрајинске владе Војводине, на којој су, након разматрања више од 20 тачака дневног реда, договорене конкретне активности на више пројеката од значаја за развој Војводине, одржана је 22. октобра 2016. године у Покрајинској влади. На седници, на којој је учествовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огнејн Бјелић, су одређени заједнички циљеви и рад на пројектима од националног, регионалног, али и од значаја за свих 45 локалних самоуправа на територији Војводине, посебно за мање развијене општине. У обраћању након седнице, премијер Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавили су да се на озбиљан и одговоран начин заједнички приступило решавању проблема грађана Војводина.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржана Конференција о прекограничној и транснационалној сарадњи Србије Понедељак, 24. Октобар 2016. 11:30
  Помоћници покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић и Јован Подрашчанин учествовали су на Петој националној конференцији о прекограничној сарадњи, која је оџана 21. октобра 2016. године у Београду, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије. У оквиру Конференције министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је доделила награде за осам најбољих пројеката прекограничне и транснационалне сарадње. Међу награђеним пројектима је пројекат „Подршка окружењу без алергена – САФЕ“, који је реализован у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2007-2013, у сарадњи Фонда „Европски послови" АП Војводине, Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Града Сомбора и Локалне самоуправе Баја.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потребно је унапредити механизме коришћења средстава из покрајинских фондова и информисати крајње кориснике Понедељак, 24. Октобар 2016. 0:00
  Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић отворили су данас конференцију „Унапређење механизама коришћења средстава из покрајинских извора финансирања“, која је одржана у Скупштини АП Војводине. Како је овом приликом рекао секретар Бјелић циљ конференције је да се информишу крајњи корисници из локалних самоуправа, а то су привредници и пољопривредници, и да се на адекватан начин обезбеди квалитетан проток информација. - Анализом стања дошли смо до сазнања да крајњи корисници нису довољно информисани, те смо овом конференцијом желели да дамо иницијални инпулс. Локалне самоуправе могу морају да се окрену екстерним изворима финансирања путем европских фондова, и да улажу у развојне пројекте, а Покрајинска влада ће им у томе пружити подршку. Развој се дешава на локалном нивоу, те представници локалних самоуправа морају да раде на ефикасности и ефективности – рекао је покрајински секретар Огњен Бјелић.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: