A A A
Вести
 • Подсекретар Небојша Војновић и помоћник Небојша Дракулић одржали састанак са проф.Николасом Левратом на тему перспективе ЕУ Петак, 17. Март 2017. 12:15
  Дугогодишњи директор Global Studies Универзитета у Женеви и шеф департмана за међународно право Универзитета у Женеви Николас Леврат (Nicolas Levrat) био је данас гост Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду и Покрајинске владе, односно Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. На интерактивном састанку, овај угледни стручњак упознао је учеснике скупа са перспективама ЕУ и шта се у будућности може очекивати.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић примио делегацију Већа министара Босне и Херцеговине Петак, 17. Март 2017. 9:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас високу делегацију Већа министара Босне и Херцеговине. У делегацији коју је предводио Мирко Шаровић, заменик председавајућег Већа министара и министар за спољну трговину и економске односе БиХ, били су: Душан Нешковић, помоћник министра за спољну трговину и економске односе БиХ и Њ.Е. Лазар Миркић, амбасадор БиХ у Републици Србији. Председник Мировић и високи гости из БиХ оценили су да постоји добар основ за јачање сарадње на плану економског развоја, јачања пољопривредне сарадње и регионалног повезивања, могућност заједничког повлачења средстава из ИПА фондова, сарадње развојних агенција, те јачања сарадње на плану коморског повезивања, а озбиљан простор за сарадњу виђен је и у области туризма. Како је истакнуто овом приликом, наведене области сарадње од великог су значаја на путу унапређивања даље привредне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан састанак са представницима Заједничког већа општина Вуковар из Хрватске Понедељак, 13. Март 2017. 14:45
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, заједно са својим сарадницима, примио је у понедељак, 13. марта 2017. године, представнике Заједничког већа општина из Вуковара (ЗВO), Хрватска, и начелнике општина Ердут и Борово, а које је предводио председник овог већа Драган Црногорац.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Огњен Бјелић у радној посети општинама Ковин и Бела Црква Петак, 10. Март 2017. 10:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је у четвртак, 09. марта 2017. године, приликом посета општинама Ковин и Бела Црква, да је приоритет Секретаријата на чијем је челу, као и целе Покрајинске владе, економски развој локала и стварање нових радних места, те да општине морају бити оспособљене да привлаче инвестиције, припремају и реализују пројекте који се екстерно финансирају, а да ће им Покрајинска влада у томе максимално помоћи. „Развој се не дешава по кабинетима, нити у секретаријатима, већ се дешава код вас и без локала нема ништа. Покушаћемо сви заједно да се удружимо и подигнемо економски развој и отворимо нова радна места, а ми смо ту да вам помогнемо и финансијски и саветодавно.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потпредседник Милићевић и секретар Бјелић са представницима Министарства спољних послова Понедељак, 06. Март 2017. 15:45
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић одржао је данас у Покрајинској влади састанак са делегацијом Министарства спољних послова Републике Србије, на којем је са Немањом Стевановићем, државним секретаром у Министарству спољних послова, и Катарином Миленковић, министром саветником, разговарао о улози дипломатско-конзуларних представника Републике Србије на плану унапређивања економске сарадње АПВ са другим државама и регионима у свету.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војводини одобрено пет ИПА пројеката Понедељак, 06. Март 2017. 13:20
  Покрајински секретари за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локану самоуправу Огњен Бјелић и секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић саопштили су на данашњој конференцији за новинаре, у Покрајинској влади да је, у оквиру Стратешког позива INTERREG-IPA Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија, у вредности од преко 28 милиона евра, Војводини одобрено свих пет поднетих великих, стратешких пројеката. Како је истакнуто, реализација ових пројеката третира три приоритета, и то: унапређење прекограничног управљања водама и система управљања ризиком, смањивање уских грла у прекограничном саобраћају, и стимулисање сарадње у области туризма и културне баштине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Помоћник секретара Шандор Егереши на састанку са известиоцима Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе Петак, 03. Март 2017. 9:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор састали су се данас у Покрајинској влади са известиоцима Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе Луцијом Крон (Lucia Kroon) и Сереном Шумахером (Soеren Schumacher). Та делегација борави у Србији ради припреме редовног извештаја о стању локалне и регионалне демократије у државама чланицама Савета Европе, који ће бити поднет Конгресу локалних и регионалних власти Савета Европе.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: