A A A
Вести
 • Секретар Бјелић на конференцији „Војводина у 2019.“ Понедељак, 04. Фебруар 2019. 14:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић учествовао је на данашњој конфернцији под називом „Војводина у 2019“ коју је отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Бјелић је током дискусије у оквиру панела „Војводина европска регија“ истакао да је покрајина Војводина као регија препозната као важан субјекат који кроз многобројне механизме може да допринесе и у процесу приступања Србије Европској унији.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић присуствовао обележавању Дана Републике Српске Среда, 09. Јануар 2019. 15:50
  Поводом 27 година од оснивања Републике Српске, данас је у Бањалуци одржана централна прослава коју је уприличила председница Републике Српске Жељка Цвијановић. Дан Републике Српске обележава се под слоганом „Поносна и вјечна“, а централној прослави, дефилеу на Тргу Крајине у Бањалуци и свечаној акадeмији, присуствовао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић и министар Клокић: Продубљивати сарадњу између Српске и Војводине Среда, 09. Јануар 2019. 13:40
  У оквиру посете поводом прославе Дана Републике Српске, покрајински секретар за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се са министром за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске, Златаном Клокићем. Бјелић и Клокић су се сагласили да постоји простор за интезивирање и наставак сарадње покрајине Војводине и Републике Српске у областима културе, образовања, пољопривреде, повезивања универзитета као и јачања институциаоналних веза те повезивање привредних субјеката.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Уручена помоћ за најугроженије породице у Војводини Четвртак, 27. Децембар 2018. 12:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је уручењу ваучера за робу намењену социјално најугроженијим породицама у најмање развијеним општинама у Војводини, које је одржано 26. децембра 2018. године у Покрајинској влади. Донацију у вредности од око 22,5 милиона динара, која се састоји од прехрамбених артикала, флаширане воде и средстава за личну хигијену и кућну хемију, добило је, за своје најсиромашније житеље, 19 општина које спадају у трећу и четврту категорију развијености.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Брисел: Сарадња са највећом фламанском привредном комором „ВОКА“ Уторак, 18. Децембар 2018. 10:50
  Генерални секретар Привредне коморе Војводине др Јован Вујичић боравио је у радној посети Белгији, где је заједно са представницима Канцеларије АПВ у Бриселу разговарао у седишту фламанске привредне и индустријске коморе „Вока“ са Хертом Моерманом, генералним директором и његовим сарадницима. Главна тема овог састанка у белгијском граду Генту, била је конкретизација сарадње са овом фламанском привредном комором, а у том циљу договорени су кораци на припреми текста споразума о разумевању између две привредне коморе.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Решење о изменама и допунама решења о додели бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом инвестиционог пројекта Понедељак, 17. Децембар 2018. 13:15
  На основу члана 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АП Војводине“ , број 37/2014, 54/2014, 37/2016 и 29/2017), члана 13. Покрајинске уредбе о условима и начину доделе средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине ( „Службени лист АП Војводине“ 42/2017) као и члана 7 ст 1 тачке 1) , члана 11, 12 и 14. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи („Сл.гласник РС“, бр 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013 и 119/2014), тачке I и тачке VI Конкурса за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом инвестиционог пројекта, дописа број 401-00-00108/2018-01 Комисије за контролу државне помоћи од 7. септембра 2018. године као и Одлуке о усвајању препорука за привредна друштва чија је делатност од значаја за рурални развој АП Војводине, број СД-XI-05/2018 oд 07.11.2018. године Скупштине Развојне агенције Војводине, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу доноси Решење о изменама и допунама решења о додели бесповратних средстава за отварање нових радних места повезаних са реализацијом инвестиционог пројекта
  ОПШИРНИЈЕ
 • Покрајинска влада донирала санитетско возило општини Сребреница Петак, 14. Децембар 2018. 14:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас у Сребреници са начелником општине Младеном Грујичићем, где је присуствовао примопредаји санитетског возила које је, за потребе примарне здравствене заштите ове општине, донирала Покрајинска влада. Средства за набавку амбулантног возила у износу од преко 4,5 милиона динара обезбеђена су из Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима. „Донација Покрајинске владе израз је наше искрене опредељености да дамо допринос бољим условима живота грађана Републике Српске на подручју општине која за реализацију својих развојних потреба ужива снажну подршку грађана Аутономне покрајине Војводине“, истакао је Бјелић.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: