A A A
Вести
 • Представљено пет одобрених пројеката из ИНТЕРРЕГ- ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Мађараска Понедељак, 27. Март 2017. 14:50
  Нови Сад, 27. март – Одговоран и ефикасан приступ реализацији пет стратешких пројеката одобрених у оквиру Стратешког позива ИНТЕРРЕГ-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014 – 2020, следећи је важан корак за АП Војводину и њене прекограничне партнере, закључено је на данашњој конференцији посвећеној представљању ових пројеката, која је одржана у Скупштини АП Војводине. Реч је о пројектима: „Снабдевање водом и развој водне инфраструктуре у граничним сливним подручјима“, „Комплексно унапређивање водопривредних подручја канала Баја–Бездан“, „Dream Railway“, „Равој прекограничног пута Кибекхаза (ХУ) – Рабе (СРБ)“ и „Colorful cooperation“ (Разнобојна сарадња), чија укупна вредност износи преко 28 милиона евра. Ови пројекти односе се на, пре свега, унапређење прекограничним управљањем водама, смањивање уских грла у прекограничном саобраћају и стимулисање сарадње у области туризма и културне баштине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Србија и Војводина имају велики потенцијал закључено на Конференцији Национално слушање Дунавске стратегије Петак, 24. Март 2017. 13:20
  НОВИ САД – Председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор поручио је у петак, 24. марта 2017. године, на отварању конференције Национално слушање Дунавске стратегије да је ова макростратегија Европске комисије, у коју је укључено 14 земаља дуж Дунава, темељ повезивања различитих култура и народа, која превазилази границе и кроз сарадњу на пројектима доноси бенефит за све народе дуж Дунава, а да је кључна улога политичког повезивања земања Подунавског региона да „претвори реку Дунав у мост који повезује и доноси бенефит народима који ту живе“.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Подсекретар Небојша Војновић и помоћник Небојша Дракулић одржали састанак са проф.Николасом Левратом на тему перспективе ЕУ Петак, 17. Март 2017. 12:15
  Дугогодишњи директор Global Studies Универзитета у Женеви и шеф департмана за међународно право Универзитета у Женеви Николас Леврат (Nicolas Levrat) био је данас гост Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду и Покрајинске владе, односно Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. На интерактивном састанку, овај угледни стручњак упознао је учеснике скупа са перспективама ЕУ и шта се у будућности може очекивати.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић примио делегацију Већа министара Босне и Херцеговине Петак, 17. Март 2017. 9:10
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас високу делегацију Већа министара Босне и Херцеговине. У делегацији коју је предводио Мирко Шаровић, заменик председавајућег Већа министара и министар за спољну трговину и економске односе БиХ, били су: Душан Нешковић, помоћник министра за спољну трговину и економске односе БиХ и Њ.Е. Лазар Миркић, амбасадор БиХ у Републици Србији. Председник Мировић и високи гости из БиХ оценили су да постоји добар основ за јачање сарадње на плану економског развоја, јачања пољопривредне сарадње и регионалног повезивања, могућност заједничког повлачења средстава из ИПА фондова, сарадње развојних агенција, те јачања сарадње на плану коморског повезивања, а озбиљан простор за сарадњу виђен је и у области туризма. Како је истакнуто овом приликом, наведене области сарадње од великог су значаја на путу унапређивања даље привредне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан састанак са представницима Заједничког већа општина Вуковар из Хрватске Понедељак, 13. Март 2017. 14:45
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, заједно са својим сарадницима, примио је у понедељак, 13. марта 2017. године, представнике Заједничког већа општина из Вуковара (ЗВO), Хрватска, и начелнике општина Ердут и Борово, а које је предводио председник овог већа Драган Црногорац.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Огњен Бјелић у радној посети општинама Ковин и Бела Црква Петак, 10. Март 2017. 10:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је у четвртак, 09. марта 2017. године, приликом посета општинама Ковин и Бела Црква, да је приоритет Секретаријата на чијем је челу, као и целе Покрајинске владе, економски развој локала и стварање нових радних места, те да општине морају бити оспособљене да привлаче инвестиције, припремају и реализују пројекте који се екстерно финансирају, а да ће им Покрајинска влада у томе максимално помоћи. „Развој се не дешава по кабинетима, нити у секретаријатима, већ се дешава код вас и без локала нема ништа. Покушаћемо сви заједно да се удружимо и подигнемо економски развој и отворимо нова радна места, а ми смо ту да вам помогнемо и финансијски и саветодавно.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потпредседник Милићевић и секретар Бјелић са представницима Министарства спољних послова Понедељак, 06. Март 2017. 15:45
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић одржао је данас у Покрајинској влади састанак са делегацијом Министарства спољних послова Републике Србије, на којем је са Немањом Стевановићем, државним секретаром у Министарству спољних послова, и Катарином Миленковић, министром саветником, разговарао о улози дипломатско-конзуларних представника Републике Србије на плану унапређивања економске сарадње АПВ са другим државама и регионима у свету.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: