A A A
Вести
 • Трећи округли сто о саветима међунационалних односа и месних самоуправа одржан у Јужном Банату Четвртак, 25. Мај 2017. 13:05
  КОВАЧИЦА – Трећи по реду округли сто Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу на тему „Функционисање савета за међунационалне односе и месне самоуправе у општинама /градовима Војводине“, одржан је у уторак, 23. маја 2017. године у општини Ковачица где је поред помоћника секретара Шандора Егерешија и сарадника, присуствовао и подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Бриселу одржан састанак са представницима Умбрије (Италија) Петак, 19. Мај 2017. 15:55
  БРИСЕЛ - Шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић био је домаћин састанка са представницима италијанске регије Умбрије, 11. маја у просторијама Мисије Републике Србије при ЕУ у Бриселу. Сарадња између АП Војводине и Умбрије траје већ пуних десет година, а главна тема разговора је била на који начин та сарадња може бити продубљена. Посебан акценат је стављен на сарадњу средњих и малих предузећа кроз ЕУ програме Косме и Адрион.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретар Бјелић на Свечаној академији поводом 57 година Економског факултета у Суботици Петак, 19. Мај 2017. 14:35
  СУБОТИЦА – Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић учествовао је у четвртак, 18. маја 2017. године, на Свечаној академији Економског факултета поводом 57 година од оснивања и пожелео још много једнако значајних успеха и пројеката овој високошколској институцији, као и у претходних скоро шест деценија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Функционисање савета за међунационалне односе и месне самоуправе у општинама/градовима Северно – бачког округа Петак, 19. Мај 2017. 14:30
  БАЧКА ТОПОЛА - Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, одржао је у среду, 17.05.2017.године, у Бачкој Тополи други у низу Округли сто на тему „Функционисање савета за међунационалне односе и месне самоуправе у општинама/градовима Војводине“, где је помоћник секретара Шандор Егереши поручио да је циљ Секретаријата да, полазећи од њихових коментара, препозна проблем и понуди најбоље решење.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Војвођанско-мађарски форум: Добри политички односи основ за успешну привредну сарадњу Четвртак, 18. Мај 2017. 15:05
  Нови Сад , 18. мај 2017. – Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је у четвртак, 18. маја 2017. године, на свечаном потписивању тројног уговора о сарадњи између Привредне Коморе Војводине, мађарско-српске трговинске и индустријске коморе и мађарско-српског пословног савета, у оквиру Војвођанско-мађарском Форума, да су „односи Србије и Мађарске најбољи у последњих десет година и да је то директно резултат великог залагања, добрих међусуседских односа и заједничког рада две државе да би се то постигло“.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњу Среда, 17. Мај 2017. 15:45
  НОВИ САД, 17.05.2017. – Помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин састао се у среду, 17. маја 2017. године, са представницима Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и представницима локалних самоуправа Сремски Карловци, Ириг и Беочин како би заједно размотрили даље облике и планове сарадње у оквиру реализације пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Обнова сарадње са Горњом Аустријом Понедељак, 15. Мај 2017. 12:15
  БРИСЕЛ - У Канцеларији АП Војводине у Бриселу одржан је састанак између директора представништва Горње Аустрије г-дина Гералда Лонауера и шефа канцеларије АП Војводине у Бриселу, г-дина Срђана Мачкића. Тема састанка била је досадашња сарадња између две регије, која је предвиђена бројним међурегионалним споразумима и разменом писама намере. Обострани је закључак да се на односима две регије треба радити више, јер је до сада остварена само сарадња између универзитета у Новом Саду и Линзу. Током састанка у Бриселу, разговарано је о успостављању сарадње између, развојних агенција, креирању шанси за средња и мала предузећа, те заједничкој сарадњи у програму Европске комисије "Хоризонти 2020".
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: