A A A
Вести
 • У Нишу одржано пето заседање заједничког консултативног одбора региона ЕУ-РС Среда, 17. Октобар 2018. 14:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присутвовао је данас у Нишкој Бањи петом заседању заједничкиг консултативног одбора Комитета региона ЕУ-РС. Тема другог годишњег заседања је „Туризам као катализатор бољег живота на локалу“ а догађају су присуствовали и министар за државну управу и локанлу самоуправу Бранко Ружић, помоћник у Министарству за европске интеграције Михајло Дашић, копредседавајући комитетом Франко Јакоб те бројни представници српских општина и невладног сектора.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Београду одржано треће Национално слушање поводом Дунавске стратегије Петак, 12. Октобар 2018. 15:50
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је данас у Београду трећем Националном слушању Дунавске стратегије, које на инцијативу Дунавског цивилног социјалног форума организују НВО Свет и Дунав у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Национално слушање које се се одржава као годишњи састанак свих заинтересованих страна - учесника у процесу спровођења Дунавске стратегије у Републици Србији отворио је помоћник министра у Министарству за европске интеграције Михајило Дашић. Током конференције су сумирани досадашњи постигнути резултати и представљени програми прекограничне и транснационалне сарадње у којима учествује Република Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ Уторак, 09. Октобар 2018. 9:40
  АП Војводина је и ове године у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу била домаћин на традиционалном пријему којем је присуствовао известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице. Домаћини пријема „Vojvodina, great for business, great for life“, који је и ове година одржан у просторијама Мисије Србије у Бриселу били су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локaлну самоуправу Огњен Бјелић, а присутне је поздравила и амбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потенцијали АП Војводине представљени на Европској недељи регија и градова у Бриселу Уторак, 09. Октобар 2018. 9:05
  Делегација АП Војводине коју предводе потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор присуствовала је данас у Бриселу отварању 16. по реду Европске недеље градова и региона, коју је ове године отворио је Жан Клод Јункер, председник Европске комисије. Потпредседник Милићевић је овом приликом изјавио да је традиционална манифестација Европска недеља регија и градова у Бриселу увек добра прилика да Војводина представи све своје потенцијале.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Заједнички наступ АП Војводине и осам градова на сајму инвестиција “Expo Real” у Mинхeну Понедељак, 08. Октобар 2018. 13:25
  Делегација Покрајинске владе посетила је Међународни сајам инвестиција и некретнина “Expo Real” у Mинхeну, који пружа увид у најновије трендове и иновације у секторима инвестиција, некретнина и финансија. Управо на таквој манифестацији, АП Војводина, са својих осам градова, приказује, кроз заједнички наступ, стручној међународној публици најзначајније инвестиционе пројекте.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Конференција о подстицању регионалног повезивања и економског развоја локалних заједница Субота, 29. Септембар 2018. 15:50
  Подсекретар у секретаријату за региоанлни развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је у граду Осијеку у Хрватској где је присуствовао конференцији посвећеној подстицању регионалног повезивања ради економског развоја локалних заједница. Конференција је окупила бројне представнике из Хрватске и Србије а током дискусија учесници су имали прилику да размене искуства у области израде пројеката за повлачење средстава из европских фондова.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и Нижњег Новгорода Петак, 28. Септембар 2018. 12:15
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Нижегородске области Евгени Љулин потписали су данас, у Нижњем Новгороду, у Русији, Меморандум о намерама за сарадњу АП Војводине и те руске регије. Председник Мировић изјавио је том приликом да се потписаним Меморандумом отвара могућност повезивања две регије у областима привреде, пољопривреде, културе и високог образовања.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: