A A A
Вести
 • Потписан Споразум о сарадњи између АП Војводине и Војводства Лубуш Четвртак, 21. Јун 2018. 16:15
  Покрајински секретрар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас у Зеленој Гори потписивању споразума о сарадњи између АП Војводине и пољског Војводства Лубуш, који су потписали потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић и заменик маршала пољског Војводства Тадеуж Једрзејчак (Tadeuž Jedrzejczak). Тежиште сарадње биће усмерено на унапређење привредне сарадње и промовисање расположивих инвестиционих локалитета, размену искустава у коришћењу европских структурних и инвестиционих фондова, на повезивање развојних агенција и технолошких паркова, области пољопривреде, туризма и културе. На састанку је оцењено да постоји традиција добре сарадње дуга више од два века између српског и пољског народа, о чему говоре и изузетни дипломатски односи Србије и Пољске који су формално успостављени 1919. године.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан радни састанак поводом припрема за сајам инвестиција Минхену Четвртак, 21. Јун 2018. 15:50
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, и директорка сектора за промоцију Развојне агенције Војводине Оливера Ковачевић, одржали су данас радни састанак са представницима градова АП Војводине поводом учешћа на предстојећем светском сајму инвестиција и некретнина „Expo real“ у Минхену. Међународни сајам инвестиција и некретнина „Expo real“ који ће се ове године одржати од 8-10 октобра у Минхену је највећа пословна платформа са целокупним ланцем некретнина у циљу ефективнијег пословања и умрежавања, те једини међународни сајам са наглашеним Б2Б састанцима са фокусом на регион. Рокови за пријаву учешћа истичу са 22. јуном ове године, а помоћник покрајинског секретара, Небојша Дракулић изразио је задовољство поводом ажурног деловања Развојне агенције Војводине у припремном процесу за ову престижну манифестацију.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места Четвртак, 21. Јун 2018. 10:26
  На основу члана 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Сл. гласник РС“, број 21/16) и члана 17. став 1, члана 18. став 2, члана 19. став 2, члана 20. и 21. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ("Сл. гласник РС", број 95/16) и члана 24. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АПВ“ број 37/14, 54/14-др. одлука и 37/16) оглашава се: ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ПОКРАЈИНСКОМ СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ, МЕЂУРЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ
  ОПШИРНИЈЕ
 • Одржан 18. Завичајни збор „Косидба“ у Буковцу Понедељак, 18. Јун 2018. 16:25
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у Буковцу осамнаестом по реду Завичајном збору „Косидба“, спортско-културној манифестацији чији је циљ очување крајишке традиције и културе. Скупу који традиционално организују Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења присуствовали су министар одбране у Влади Србије Александар Вулин, предстваници Владе Републике Српске, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило и други. Секретар Бјелић је том приликом рекао да је српски народ , а посебно народ Босанске Крајине, преживео многе патње, страдања и неправде, али увек испољавао добре намере у поштовању права и културе других етничких заједница
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић: Нови Бечеј перспективна општина за инвестиције Петак, 15. Јун 2018. 16:15
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас инвестиционој конференцији у Новом Бечеју где су предствљени привредни потенцијали и могућности за инвестирање у индустријским зонама ове општине. Реч је о презентацији локација за greenfield и brownfield инвестиције, а скупу су поред представника локалних органа управљања, присуствовали представници словачке, аустријске и италијанске привредне коморе, као и представници бројних домаћих и страних компанија. Општина Нови Бечеј располаже са три индустријске зоне на 300 хектара површине, са објектима погодним за индустријски и спортски туризам, текстилну и прехрамбену индустрију као и спортско - рекреативне, дистрибутивне и културне центре.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Промоција „Central Danube Tour“ пројекта на 15. Интерфесту Понедељак, 11. Јун 2018. 14:10
  Помоћник покрајинског секретра за регионлани развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је данас конференцији за медије поводом 15. Међународног фестивала вина „Интерфест“ који ће се од 14. до 16. јуна одржати у Новом Саду. Међународни фестивал вина „Интерфест“ је привредно-туристичка манифестација, која већ 15 година окупља велики број љубитеља вина, излагача и посетиоца који долазе из разних делова Србије али и земаља из окружења. „Без сумње, 15. Међународни фестивал вина, његов економски, културни и нарочито туристички значај је изузетно драгоцен за Нови Сад као локалну заједницу и Покрајину Војводину у целини“, поручио је Дракулић током обраћања медијима.
  ОПШИРНИЈЕ
 • ПКВ у Бриселу: Састанци са привредним удружењима и Европском комисијом Петак, 08. Јун 2018. 15:15
  Делегација Привредне коморе Војводине, предвођена генералним секретаром Јованом Вујичићем, боравила је у дводневној радној посети Бриселу, у четвртак 7. и петак 8. јуна 2018. Првог дана посете, делегација се у представништву италијанске регије Ломбардија сусрела са представником асоцијасије привредних комора Лудовиком Монфортеом, где је разговарано о могућностима сарадње, те заједничким наступима у оквиру ЕУ пројеката. Такође, једна од тема била је и могућност прикључивања АП Војводине мрежи "Регал", која окупља аутохтоне произвођаче хране, где би ПКВ била један од носилаца активности са наше стране.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: