A A A
Вести
 • Отворена регистрација за Европску недељу региона и градова у Бриселу Среда, 10. Јул 2019. 12:55
  Почев од данас, 8. јула 2019. године, отворен је вебсајт за регистрацију за учешће на више од 300 догађаја у оквиру Европске недеље региона и градова, која ће бити одржана у Бриселу од 7. до 10. октобра 2019. године. Европска недеља региона и градова је један од највећих догађаја у Бриселу, који се у континуитету одржава од 2003. године, а тиче се регионалних политика и иницијатива. Ове године се очекује више од 6.000 учесника, а могуће је регистровати се на више од 300 догађаја.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Отворен Српски културни центар у Морахалому Понедељак, 08. Јул 2019. 15:30
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас у Морахалому у Мађарској, на отварању Српског културног центра „Коло“, који је изграђен у оквиру INTERREG-IPA програма прекораничне сарадње Мађарска-Србија. Изградња СКЦ „Коло“ део је заједничког српско-мађарског пројекта „Разнобојна сарадња“/ Colourful cooperation“, чија је укупна вредност 3,7 милиона евра. Центар је изграђен на површини од 1.199,05 м2, а његова изградња и опремање коштали су 1,4 милиона евра.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан документ о развијању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Хебеј Петак, 05. Јул 2019. 15:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и Је Донгсонг, председaвајући Кинеске народне политичке консултативне конференције Комитета провинције Хебеј, потписали су данас, у Новом Саду, Писмо о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између АП Војводине и провинције Хебеј. Две стране сагласиле су се да промовишу и реализују привредну сарадњу посебно у домену високих технологија и иновација, те да реализују инвестиционе пројекте и размењују искуства у областима пољопривреде, образовања, туризма, културе, и у свим другим од заједничког интереса, а у складу с међународним споразумима које су закључиле Народна Република Кина и Република Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Скупштини АПВ свечано отворена Летња академија АЕР-а Уторак, 02. Јул 2019. 15:50
  Уз подршку Покрајинског скеретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, и учешће више од 90 младих из 19 земаља и под слоганом „Млади су будућност, млади су Европа“, данас је у Скупштини АП Војводине свечано отворена Летња академија Скупштине европских регија (АЕР). Пожелевши добродошлицу учесницима Летње академије, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор нагласио је да је седамнаестогодишња сарадња АП Војводине и АЕР-а успешна и плодна.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Бјелић и Милошевић: Конкретизовати сарадњу са Трнавским регионом Уторак, 02. Јул 2019. 14:10
  У оквиру данашњег отварања АЕР „Летње Академије 2019“, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, примили су делегацију Трнавског самоуправног региона предвођену потпредседником Владе Трнавског региона, Мареком Нештицким.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Летња академија Скупштине европских регија у Новом Саду Понедељак, 01. Јул 2019. 9:50
  Данас, 1. јула 2019. године, у Новом Саду почиње Летња академија Скупштине европских регија (АЕР) под називом „Млади су будућност, млади су Европа“. Скупштина АП Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, је по други пут домаћин Летње академије, која ће трајати до 5. јула. Скупштину Војводине и Нови Сад посетиће око 100 учесника из 19 држава и 32 регије, а придружиће им се и представници 12 међународних организација, који ће се наћи у улози предавача током пет дана трајања Летње академије.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Представници локалних самоуправа из Војводине на заседању Заједничког консултативног одбора Четвртак, 27. Јун 2019. 12:55
  У седишту Комитета региона у Бриселу, 18. и 19. јуна 2019. године одржано је заседање Заједничког консултативног одбора Комитета региона и Републике Србије на тему владавине права на локалном нивоу. У име АП Војводине, активно учешће током заседања имали су председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер, председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Града Новог Сада Мира Раденовић.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: