A A A
Вести
 • У Новом Саду обележен Дан речне флотиле Војске Србије Среда, 07. Август 2019. 14:00
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са министром одбране Александром Вулином, присуствовао је прослави Дана речне флотиле и Дана рода речних јединица Војске Србије, која је данас у Новом Саду одржана на броду посебне намене „Козара“. Честитајући припадницима речних јединица Војске Србије њихов дан, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је истакао да је Војска Србије темељ сигурности и безбедности свих грађана Републике Србије и да у претходних неколико година, кроз процес модернизације, доживљава своју велику обнову. Милићевић је посебно изразио задовољство што су Војска Србије и цивилне власти на истом задатку.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан документ о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт Четвртак, 01. Август 2019. 15:20
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Већа Дистрикта Штутгарт Волфганг Рајмер, потписали су данас Изјаву о намерама о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт. Потписници су се сагласили да ће постојеће добре односе између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт, интензивирати посебно у областима пољопривреде и образовања, али и регионалног и руралног развоја, као и успостављања снажнијег партнерства између локалних самоуправа и размени запослених.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Секретаријат партнер на пројекту „Развој пословног окружења образовањем радне снаге у складу са потребама тржишта“ Среда, 24. Јул 2019. 10:30
  Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, учествује са Училиштем „Студиум“ из Вуковара, као партнер на пројекту „Развој пословног окружења образовањем радне снаге у складу са потребама тржишта“ (Development of the business environment through the education of the labor force in accordance with the market needs/COMMON), док је водећи партнер на пројекту ВУРА – Развојна агенција Вуковар д.о.о.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У Сенти отворен градски парк у част сенћанских великана Среда, 17. Јул 2019. 13:00
  У част великана српске књижевности Стевана Сремца и Стевана Раичковића данас је у градском парку у Сенти свечано обележен завршетак пројекта „Сентаизам“, који је имао за циљ уређење јавног парка, подизање споменика двојици књижевника и очувања њихове културно-књижевне оставштине. Тим поводом испред покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама обратио се подсекретар секретаријата Станислав Радуловић, који је овом приликом указао на изузетно књижевно стваралаштво Стевана Сремца и Стевана Раичковића, истинских великана српске књижевности.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Отворена регистрација за Европску недељу региона и градова у Бриселу Среда, 10. Јул 2019. 12:55
  Почев од данас, 8. јула 2019. године, отворен је вебсајт за регистрацију за учешће на више од 300 догађаја у оквиру Европске недеље региона и градова, која ће бити одржана у Бриселу од 7. до 10. октобра 2019. године. Европска недеља региона и градова је један од највећих догађаја у Бриселу, који се у континуитету одржава од 2003. године, а тиче се регионалних политика и иницијатива. Ове године се очекује више од 6.000 учесника, а могуће је регистровати се на више од 300 догађаја.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Отворен Српски културни центар у Морахалому Понедељак, 08. Јул 2019. 15:30
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се данас у Морахалому у Мађарској, на отварању Српског културног центра „Коло“, који је изграђен у оквиру INTERREG-IPA програма прекораничне сарадње Мађарска-Србија. Изградња СКЦ „Коло“ део је заједничког српско-мађарског пројекта „Разнобојна сарадња“/ Colourful cooperation“, чија је укупна вредност 3,7 милиона евра. Центар је изграђен на површини од 1.199,05 м2, а његова изградња и опремање коштали су 1,4 милиона евра.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Потписан документ о развијању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Хебеј Петак, 05. Јул 2019. 15:30
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и Је Донгсонг, председaвајући Кинеске народне политичке консултативне конференције Комитета провинције Хебеј, потписали су данас, у Новом Саду, Писмо о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између АП Војводине и провинције Хебеј. Две стране сагласиле су се да промовишу и реализују привредну сарадњу посебно у домену високих технологија и иновација, те да реализују инвестиционе пројекте и размењују искуства у областима пољопривреде, образовања, туризма, културе, и у свим другим од заједничког интереса, а у складу с међународним споразумима које су закључиле Народна Република Кина и Република Србија.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: