A A A
Вести
 • Секретар Бјелић у дводневној посети италијанској покрајини Трентино Петак, 23. Март 2018. 15:50
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у одвојеним посетама у италијанском граду Тренто са председником Регионалног већа покрајине Трентино, Бруном Доригатијем и секретаром задуженим за економију, трговину и занатство, Алесандром Оливијем са којима је разговарао о могућностима сарадње у областима привреде, инвестиционих пројеката као и повезивања Универзитета. Саговорници су оценили да постоје чврсти темељи и могућности за продубљивање сарадње и повезивање пословних субјеката у бројним областима.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Посета Јована Подрашчанина Пословном потпорном центру Крањ и Опшини Крањ Понедељак, 19. Март 2018. 15:50
  Вршилац дужности помоћника покрајинског секретара Јован Подрашчанин учествовао је у студијској посети Пословном потпорном центру Крањ и Општини Крањ од 13. до 16.03.2018. године. Студијска посета рализована је у оквиру пројектних активности на пројекту „Унапређење радних капацитета Агенције за развој општине Темерин кроз стручну сарадњу са Пословно потпорним центром Крањ, Регионалном развојном агенцијом Горењска“ који реализује Агенција за развој општине Темерин. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за регонални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, а циљ пројекта је успостављање интегрисаних политика, системске и непрекидне процене напредка одрживог и уравнотеженог развоја заједнице, а у односу на планиране исходе за унапређење међусекторске сарадње кроз подизање нивоа компетенција запослених у Агенцији за развој општине Темерин.opštine Temerin.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Привредни потенцијали Војводине представљени у белгијском граду Монсу Петак, 16. Март 2018. 9:57
  Шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић, представио је у четвртак 8. марта 2018. привредне потенцијале Војводине у оквиру „Бизнис сусрета“ који се традиционално организују на Универзитету у Монсу. Овом догађају присуствовало је више десетина представника различитих компанија које послују у Белгији, а међу којима су најзначајнија имена попут француског Алстома, немачког Сименса, једне од водећих грађевинских компанија у свету белгијског Бесикс-а, и други.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Јован Подршчанин присусутвао обележавању дана општине Сребреница Понедељак, 12. Март 2018. 10:30
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Јован Подрашчанин, присуствовао је данас обележавању дана општине Сребреница и свечаној седници Скупштине општине Сребреница где су уручене плакете и захвалнице истакнутим појединцима, институцијама, предузећима и организацијама. Након 1991. године Дан општине Сребреница обележавао се у различитим терминима, да би од 2002. године званични дан био 21. децембар. На 13. редовној седници Скупштине општине Сребреница одржаној 2015. године одборници су једногласном одлуком вратили стари датум 11. март као Дан општине Сребреница који се раније обележавао и као Дан ослобођења Сребренице од окупатора у Другом светском рату.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Почео 4. циклус програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ Петак, 02. Март 2018. 21:10
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Дракулћ, поздравио је данас полазнике четврте генерације специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који у сарадњи са Универзитетом Едуконс из Сремске Каменице спроводи Фонд „Европски послови“ АП Војводине. Помоћник покрајинског секретара за регионални разој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Дракулић истакао је чињеницу да постоји континуирана потреба за активнијим укључењем регионалних и локалних тела у дешавања у вези са Европском унијом.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић разговарао са начелником општине Сребреница Четвртак, 01. Март 2018. 14:55
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Новом Саду са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем. У разговору је оцењено да је Сребреница отворена према Републици Србији, која је до сада помогла реализацију значајних пројеката који су допринели развоју те општине. Председник Мировић је нагласио да Покрајинска влада активно подржава пројекте који помажу опстанак и развој нашег народа у земљама у региону, те да је спремна да подржи и пројекте који ће допринети развоју општине Сребреница.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић и секретар Бјелић примили амбасадорку Израела Четвртак, 22. Фебруар 2018. 14:15
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадорком Израела Алоном Фишер Кам, са којом је разговарао о јачању и интезивирању сарадње између Републике Србије, АП Војводине и Израела. У разговору је оцењено да су добри историјски односи две земље потврда пријатељства два народа, не само у прошлости већ и у садашњости и у будућности. Израелски привредници присутни су у АП Војводини, али потенцијал за привредно пословну сарадњу је знатно већи, оценили су саговорници.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: