A A A
Вести
 • Подршка српској заједници у Приморско-горанској жупанији и обилазак манастира Крка и Крупа Петак, 21. Септембар 2018. 15:50
  Делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, разговарала је јуче у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци са представницима српске заједнице у том граду, затим за представницима Карловачке жупаније, града Огулина и општина Плашки, Војнић и Крњак, где већинско становништво чине Срби. Састанку су присуствовали и представници месних заједница Моравице, Гомирје и Љубошина, које територијално припадају општини Врбовско те представници трију културно-уметничких друштава која носе име великог српског и светског научника Николе Тесле – из Огулина, Карловца и Плашког.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Делегација Покрајинске владе у посети Приморско-горанској жупанији Четвртак, 20. Септембар 2018. 15:50
  Током првог дана посете хрватској Приморско-горанској жупанији, делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетила је у жупанијском седишту Ријеци православну цркву Светог оца Николаја. Реч је о храму подигнутом још 1790. Године, који представља једну од средишњих цркава Митрополије загребачко-љубљанске, у којем се православни обреди служе и данас, а који, уз остало, красе и иконе наших значајних иконописаца друге половине 18. века Јанка Халкозовића и Јакова Орфелина. После обиласка тог храма и разговора се његовим свештеницима, делегација Покрајинске владе састала се и са жупаном Златком Комадином на чији позив и борави у жупанији Приморско-горанској. Та жупанија, иначе, поред града Ријеке, обухвата цео северисточни део полуострва Истра, Кварнер и Горски Котар.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Почео други бизнис форум у Зрењанину Четвртак, 20. Септембар 2018. 14:20
  Подсекретар у секретаријату за региоанлни развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао је данас отварању другог по реду Бизнис форума у Зрењанину који у сарадњи са градом организују Привредна комора Србије и Унија послодаваца Србије. Привредну манифестацију која окупља 150 излагача и привредника из Србије и региона отворила помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић а свечаности су присуствовали и председник Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, председник Привредне коморе Војводине, Бошко Вучуревић и друге високе званицe. Такође, ове године учешће на манифестацији узело је и неколико привредних комора из региона, из Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније и Мађарске, те привредни субјекти из тих земаља.
  ОПШИРНИЈЕ
 • До јануара наредне године Српски културни центар у Морахалому Уторак, 18. Септембар 2018. 15:20
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је данас радове на изградњи Српског културног центра у Морахалому, у Мађарској. Вредност пројекта, чији је водећи партнер у нашој земљи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, износи 3,7 милиона евра, обезбеђених из европских фондова. Пројекат се реализује у организацији Еврорегионалне агенције ДКМТ у циљу развоја свеобухватне културне и туристичке стратегије за цео мађарско-српски погранични регион, те је у плану изградња мађарског објекта исте намене и на суботичком Палићу. „Судећи по динимици и квалитету радова у фази грађења овог објекта, коју смо данас затекли на терену, сасвим је сигурно да ће време изградње бити изведено тачно према плану пројекта, а то значи до јануара 2019. године“, изјавио је Бјелић током обиласка градилишта и најавио полагање камена темељца за мађарски културни центар на Палићу наредног месеца.
  ОПШИРНИЈЕ
 • КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПОВЕЗАНИХ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА Понедељак, 17. Септембар 2018. 9:30
  На основу члана 38. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ“, број 37/2014, 54/2014-други пропис и 37/2016 и 29/2017) и члана 21, члана 22. став 4. и члана 25. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2018. годину („Сл. лист АПВ“, број 57/2017, 17/2018-ребаланс и 29/2018-ребаланс), на основу Уредбе о правилима за доделу државне помоћи („Сл. гласник РС“, бр. 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013, 97/2013 и 119/2014), а у вези с Покрајинском уредбом о условима и начину доделе средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Аутономне покрајине Војводине („Службени лист АПВ“, број 42/2017), Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу (у даљем тексту: Секретаријат) расписује: КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ПОВЕЗАНИХ СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА
  ОПШИРНИЈЕ
 • Регионални пословни форум у Новом Саду 25-27. септембар 2018. Среда, 12. Септембар 2018. 12:20
  Скупштина европских регија и Скупштина Аутономне покрајине Војводине у сарадњи са Привредном комором Војводине, Развојном агенцијом Војводине и Европском мрежом предузетника, уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фонда „Европски послови“ организују Регионални пословни форум од 25. до 27. септембра 2018. године. Учесници форума су регионалне привредне коморе, регионалне развојне агенције и друге институције које пружају подршку за развој малих и средњих предузећа и побољшање економске климе за пословање и нове инвестиције. Регионални пословни форум вам нуди могућност да изнесете и представите ваш пословни потенцијал и идеје и да се повежете са компанијама и институцијама које подржавају развој пословне климе и прилив нових инвестиција.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић у Паризу о интензивирању односа АП Војводине и француске регије Вал Доаз Петак, 07. Септембар 2018. 14:40
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Паризу са представницима Департмана Вал Доаз и сенаторима Себастианом Мераном и Мартом Де Сидрак, са којима је, у одвојеним сусретима, разговарао о интензивирању и проширивању сарадње две регије. На састанку са представницима Департмана Вал Доаз дефинисани су услови за потписивање Споразума о сарадњи између АП Војводине и те француске регије, које ће, како је најављено, бити у новембру, а чиме ће се стећи услови за успостављање партнерства у областима привреде, пољопривреде, културе и образовања. Том приликом, председник Мировић рекао је да су француске компаније инвестирале више од 750 милиона евра у покрајини и да запошљавају 6.000 радника.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: