A A A
Вести
 • Секретар Бјелић на обележавању Дана Републике Српске Четвртак, 09. Јануар 2020. 15:10
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у Бањалуци свечаности поводом прославе Дана Републике Српске под слоганом „За сва времена“. Обележавање 9. јануара почело је светом архијерејском литургијом у Храму Христа спаситеља коју је служио патријарх српски Иринеј, а широм Српске положени су венци на спомен-плоче бораца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату. Обележавању су присуствовали председница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и председница Владе Србије Ана Брнабић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Премијерно приказан документарни филм о Србима из Крајине и Хрватске „Међ јавом, међ сном“ Понедељак, 30. Децембар 2019. 10:50
  Вечерас је у Српском народном позоришту у Новом Саду, у организацији Удружења „Отаџбински покрет - док живе Крајишници, живеће и Крајина“, премијерно приказан документарни филм о др Јовану Рашковићу и Србима у Крајини и Хрватској под називом „Међ јавом, међ сном“. Реализација документарца о значају очувања српске културе, традиције, завичајних вредности као и великих личности које не смеју пасти у заборав, трајала је две године.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Откривен Споменик српским гуслама у Врбасу Петак, 27. Децембар 2019. 16:20
  Данас је у Врбасу, у част традицији певања уз гусле као нематеријалном културном наслеђу Србије, откривен Споменик српским гуслама. Рад вајара Љубисава М. Срдановића подигнут је уз подршку Покрајинске владе, а убудуће ће красити плато испред Храма Вазнесења Христовог у центру града. Откривајући споменик, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да је Споменик српским гуслама посвећен свима који су вековима у наше колективно сећање урезивали најсветлије узоре и бодрили српски народ да истраје чак и када се то чинило немогућим.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Дипломе за шесту генерацију студената Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ Понедељак, 23. Децембар 2019. 15:45
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, уручио је данас дипломе за 42 полазника шесте генерације студената који су успешно завршили модуле Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који у сарадњи са Универзитетом „Едуконс“ и уз помоћ Покрајинске владе спроводи Фонд „Евроски послови“ АП Војводине. Поздрављајући студенте Даракулић је изразио задовољство што се сарадња покрајинских институција, у првом реду, Фонда „Европски послови“ са Универзитетом „Едуконс“ остварује на веома завидном нивоу, јер се број оних који показују интерес за овај програм едукације континуирано увећава и тематски обогаћује.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Договорени заједнички наступи на иностраним сајамским манифестацијама Понедељак, 16. Децембар 2019. 17:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се 16. децембра 2019. године у Бањалуци са министром за привреду и предузетништво у Влади Републике Српске Вјекославом Петричевићем, ради договора о заједничким наступима Републике Српске и АП Војводине на водећим међународним сајамским манифестацијама. Данашњи састанак представља корак у реализацији Споразума о заједничким наступима на сајамским манифестацијама Војводине и Републике Српске, потписаног пре месец дана у Бањалуци.
  ОПШИРНИЈЕ
 • У оквиру пројекта планирано више од стотину манифестација Петак, 13. Децембар 2019. 13:30
  адни састанак партнера на пројекту „Colourful cooperation“, који се реализује у оквиру прекограничне сарадње Мађарска-Србија, одржан је 12. децембра 2019. године у Новом Саду, у згради Покрајинске владе. На састанку партнера учествовали су представници Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Града Новог Сада, Града Суботице, Фондације један за другог – Морахалом и Еврорегионалне развојне агенције за развој ДКМТ Дунав-Криш-Мориш-Тиса.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Образовање радне снаге у складу са потребама тржишта предуслов за привредни и економски раст Уторак, 10. Децембар 2019. 15:15
  Данас је у Скупштини АП Војводине одржана конференција поводом пројекта COMMON, вредног више од 603.000 евра, који се финансира из средстава Европске уније путем Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Србија–Хрватска. Реч је о пројекту чији је циљ јачање конкурентности и допринос развоју пословног окружења путем преквалификовања и едуковања радне снаге чиме ће се смањити негативни ефекти и број незапослених лица у региону.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: