A A A
Вести
 • Субвенције од 350 милиона динара за нова радна места у Војводини Четвртак, 14. Децембар 2017. 15:30
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионални развој и локалну самоуправу, Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре о субвенцијама вредне 350 милиона динара представницима 19 приватних предузећа по основу Конкураса за доделу средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине. Ресорни секретар Бјелић истакао је да Покрајинска влада ову меру развојне политике спроводи по први пут, у координацији са Развојном агенцијом Војводине, дефинишући тако јединствени приоритет из свог програма, а то је бржи привредн развој АП Војводине кроз отварање нових радних места.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Уручена уверења полазницима Програма "Управљање регионалним развојем путем ЕУ фондова" Четвртак, 14. Децембар 2017. 13:40
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас додели уверења полазницима специјалистичког Програма „Управљање регионалним развојем путем ЕУ фондова“, који у сарадњи са Економским факултетом спроводи Фонд „Европски послови“АП Војводине. „Ми данас имамо већ трећу генерацију младих људи који су прошли програм обуке у области управљања регионалним развојем путем ЕУ фондова.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Унапређење привредног амбијента између Фландрије и Војводине Уторак, 12. Децембар 2017. 15:05
  Шеф Канцеларије АПВ у Бриселу Срђан Мачкић и Ђорђе Цицовић, саветник у Канцеларији АПВ у Бриселу, у понедељак 11. децембра 2017. године разговарали су са представницима Фламанске агенције за инвестиције и трговину - ФИТ (Flanders Investment and Trade), што представља наставак напора представника АПВ у Бриселу да и у наредном периоду раде на стварању повољнијег привредног амбијента у земљама Бенелукса за наша предузећа, и наставак промоције Војводине као инвестиционе дестинације, како би се даље подстакле стране инвестиције из овог дела Европе.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Решење о додели средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Аутономне покрајине Војводине Понедељак, 11. Децембар 2017. 14:55
  На основу члана 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Службени лист АП Војводине“, број 37/2014, 54/2014, 37/2016 и 29/2017), члана 13. Покрајинске уредбе о условима и начину доделе средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине („Сл гласник АПВ“ 42/2017) као и члана 7. ст. 1, тачка 1., члан 11., 12., и 14. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи („Сл.гласник РС“, бр. 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013и 119/2014) , тачке VI Конкурса за доделу средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Аутономне покрајине Војводине, као и Одлуке о усвајању препорука за привредна друштва чија је делатност од значаја за привредни, пољопривредни и рурални развој АП Војводине, бр. СД-VI-6/2017 од 09.12.2017. Скупштине Развојне агенције Војводине, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу доноси Решење о додели средстава из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Аутономне покрајине Војводине
  ОПШИРНИЈЕ
 • Нове субвенције за 15 општина АП Војводине Четвртак, 07. Децембар 2017. 15:05
  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од око 8 милиона динара, предстваницима 15 општина који су право на средства остварили на основу Конкурса за суфинансирање пројеката за унапређење радних и управљачких капацитета у јединицама локалне самоуправе и Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић примио амбасадора Немачке Четвртак, 07. Децембар 2017. 11:50
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са Њ.Е. амбасадором СР Немачке Акселом Дитманом, и том приликом је оценио да је важно одржати ниво директних немачких инвестиција у АП Војводини, а које АП Војводина спремно дочекује кроз изградњу и опремање 14 нових индустријских зона. Председник Мировић је посебно нагласио да је за АП Војводину веома важна регионална сарадња коју остварује са немачким покрајинама. Он је подсетио да је Покрајинска влада издвојила значајна средства за заједничко представљање покрајине и осам локалних самоуправа из Војводине на међународним сајмовима, и најавио учешће 2018. и 2019. године на сајмовима у Берлину, Минхену и Франкфурту.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Покрајинска влада награђена Плакетом општине Шид Четвртак, 07. Децембар 2017. 9:35
  Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопураву, Небојша Дракулић примио је данас у име Покрајинске владе плакету Општине Шид. Покрајинска влада награђена је за велики допринос развоју ове општине. Плакета општине Шид, додељена је поводом обележавања Дана општине и Дана ослобођења општине Шид, на свечаној седници Скупштине општине у Галерији слика „Сава Шумановић“.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: