A A A
Вести
 • Мировић и Цвијановић потписали Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске Петак, 22. Септембар 2017. 17:05
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потписали су данас у Покрајинској влади, Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске. „Потписивање Протокола о сарадњи, значиће конкретизовање сарадње у читавом низу области, јер сматрамо да за то има простора и потребе, као и да везе народа Републике Српске и Војводине то и захтевају“, поручио је Мировић. Током састанка у Покрајинској влади, чланови делегација обе владе, размотрили су могућности интезивирања сарадње у области културе, образовања, пољопривреде, размене знања научних института, повезивања универзитета, те туристичких организација и размене услуга у области здравства.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Ђорђе Милићевић примио политичко-привредну делегацију из Италије Петак, 22. Септембар 2017. 16:50
  Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас политичко-привредну делегацију из Италије, коју предводи члан Европског парламента Марко Цани. Главна тема састанка била је добра привредна сарадња, коју Србија и Италија већ негују, као и подизање на значајно виши ниво кроз нове инвестиције у Војводини. Потпредседник Милићевић је упознао чланове италијанске делегације са привредним потенцијалима којима располаже Република Србија и АП Војводина и предочио све мере које Покрајинска влада предузима у циљу привлачења нових инвестиција. „У односу на ранији период, ми смо значајно унапредили подстицајне мере за улагања и увели додатне субвенције на које инвеститори могу да рачунају приликом нових улагања у АП Војводини“, истакао је Милићевић уз уверење да је то додатни импулс како италијанским, тако и другим домаћим и страним инвеститорима, да искористе добре услове и повољну климу за пословање у нашој земљи.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић примио шефа Делегације Европске уније Сема Фабриција Среда, 20. Септембар 2017. 13:40
  У данашњем сусрету председника Покрајинске владе Игора Мировића и шефа Делегације Европске уније у Србији Сема Фабриција, коме је ово прва званична посета Војводини и Новом Саду, истакнуто је да има разлога за растући оптимизам када је реч о Србији у процесу приступања Европској унији, у којем Војводина има важну улогу. Мировић и Фабрици су констатовали да је Србија, заједно са Војводином, у протеклом периоду постигла значајне економске резултате. Разговарано је о напредовању пројеката који имају европски карактер, ИПА пројектима прекограничне сарадње, као и улози наше покрајине у европским интеграционим процесима у области мањинских права и регионалним аспектима сарадње.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Ружић и Бјелић о унапређењу сарадње Среда, 20. Септембар 2017. 11:20
  Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем о начинима да се унапреди сарадња између институција. Министар и покрајиниски секретар су се сложили да је сарадња веома добра, али да постоји простор да се она интензивира, посебно када је реч о заједничким пројектима у области инфраструктуре којима се стварају услови за локални економски и равномерни регионални развој.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Председник Мировић примио делегацију Устечког региона Уторак, 19. Септембар 2017. 14:45
  Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, примио је данас делегацију Устечког региона у Чешкој Републици, предвођену гувернером Олдрихом Бубиничеком. На састанку у Покрајинској влади разговарано је о интензивирању сарадње двеју регија у бројним областима: културе, здравства, пољопривреде образовања, као и заштите животне средине. „Кључ политике Републичке као и Покрајинске владе јесте сарадња са бројним регијама међу којима су веома важне европске, а када су у питању вишедеценијски пријатељски односи двеју држава као што су Чешка Република и Република Србија, онда се отварају могућности за лакше интезивирање сарадње у бројним областима,“ рекао је Мировић.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Покрајина и Сремски Карловци заједнички на важним пројектима Понедељак, 18. Септембар 2017. 15:00
  У склопу обиласка локалних самоуправа на територији АП Војводине, ради дефинисања приоритетних пројеката који треба, кроз заједничку реализацију, да допринесу економском развоју и побољшању стандарда живота становника, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић са сарадницима данас је у Сремским Карловцима о томе разговарао са председником Општине Ненадом Миленковићем. На састанку је било речи о пројектима чија је реализација у току, као што је изградња канализационе мреже на траси дужине 500 метара која – пројекту вредном око 51 милион динара, али и о другим пројектима на уређењу Сремских Карловаца и побољшању комуналне инфраструктуре. Посебно је било речи о подстицајима за даље унапређење туризма у овом месту, о чему је и договорена и ближа сарадња са Туристичком организацијом Војводине.
  ОПШИРНИЈЕ
 • Мировић се састао са градоначелником Пекинга Понедељак, 18. Септембар 2017. 11:00
  Председник Покрајинске владе Игор Мировић био је домаћин делегацији из Пекинга на челу са градоначелником Чен Ђинингом, која је у оквиру дводневне посете Србији данас боравила у Новом Саду. Сусрету су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.
  ОПШИРНИЈЕ
Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: