A A A
Вести

У Нишу одржано пето заседање заједничког консултативног одбора региона ЕУ-РС

Ниш, 17. октобар 2018.

 

Заједничко заседање консултативног одбора региона ЕУ-РС у Нишу

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присутвовао је данас у Нишкој Бањи петом заседању заједничкиг консултативног одбора Комитета региона ЕУ-РС.

Тема другог годишњег заседања је „Туризам као катализатор бољег живота на локалу“ а догађају су присуствовали и министар за државну управу и локанлу самоуправу Бранко Ружић, помоћник у Министарству за европске интеграције Михајло Дашић, копредседавајући комитетом Франко Јакоб те бројни представници српских општина и невладног сектора.

 

Заједничко заседање консултативног одбора региона ЕУ-РС у Нишу

Копредседавајући са српске стране Дејан Јовановић, оценио је да Ниш и Нишка Бања иду узлазном путањом што се развоја тиризма тиче, али да недостају конкретни туристички производи.

Такође у дискусијама је усаглашено мишљење да развој туризма има директан утицај на квалитет живота грађана а отуда и повод да се данашње заседање одржи у Нишу како би се разменом искустава са колегама из регионалних и локалних власти ЕУ разменила мишљења и искористили модели за унапређивање ове области.

 

Заједничко заседање консултативног одбора региона ЕУ-РС у Нишу

Такође, важна тема разговора били су и пројекти прекограничне сарадње и повлачење средстава из фондова Европске уније која би била утрошена за развој туризма.

Комитет региона је је саветодавно тело ЕУ састављено од представника регионалних и локалних власти који се у стратегији спољних односа залаже за дијалог те економску и културну сарадњу у региону између представника локалних и регионалних власти земаља чланица и оних које су у статусу кандидата.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: