A A A
Вести

Одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ

Брисел , 08. октобар 2018.

 

Пријем у Мисији Србије при ЕУ

АП Војводина је и ове године у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу била домаћин на традиционалном пријему којем је присуствовао известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице.

Домаћини пријема „Vojvodina, great for business, great for life“, који је и ове година одржан у просторијама Мисије Србије у Бриселу били су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локaлну самоуправу Огњен Бјелић, а присутне је поздравила и амбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић.

 

Пријем у Мисији Србије при ЕУ

Потпредседник Милићевић је нагласио да је Војводина направила одличан искорак, те да присуство великог броја званица из европских институција говори о томе да су Србија и Војводина на добром путу, да су реформе које се спроводе у Србији веома успешне.

„Верујем да смо све потенцијале, а има их јако пуно, успели да представимо на најбољи начин, а вечерашњи пријем је показо, да је углед Србије и њене покрајине Војводине заиста значајан“, казао је потпредседник Милићевић.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор је нагласио да Војводина има много пријатеља међу европским регијама, те да је у заједничком интересу да се граде партнерства и односи поверења. Он је додао да кроз заједничке замисли везане за заједничке пројекте, европске регије могу напредовати.

 

Пријем у Мисији Србије при ЕУ

Aмбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић истакла је да је Србија на добром европском путу, а том успеху значајно доприноси и Војводина која нас свакога дана чини поноснима.

На пријему је приказан и промотвни филм о Војводини који приказује привредне, научно-истраживачке, инфраструктурне и туристичке потенцијале наше покрајине.

Данас је у Бриселу у просторијама Мисије Србије потписан и споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и Уније валонских привредника и индустријалаца.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: