A A A
Вести

Потписан Mеморандум о сарадњи између АП Војводине и Устечког региона

 

Потписан Mеморандум о сарадњи између АП Војводине и Устечког региона

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас потписивању Меморандума о сарадњи између АП Војводине и Чешке регије Усти, који су потписали председник Покрајинске владе Игор Мировић и гувернер Устечког региона Олдрих Бубеничек.

 

Меморандум је оквир за сарадњу и унапређење односа двеју регија у областима привреде, научно истраживачке делатности, здравства, социјалне заштите, туризма и културе.

 

„Потписивањем овог меморандума очекујем најконкретније облике сарадње двеју регија кроз повезивање привредних комора, развојних агенција, привредника и инститиуција, јер постоје велики потенцијали у областима од заједничког интереса“, рекао је председник Мировић.

 

 

Потписан Mеморандум о сарадњи између АП Војводине и Устечког региона

Он је додао да оба региона имају капацитет да овај споразум искористе у интересу својих грађана.

 

Гувернер Бубеничек осврнуо се на, како је рекао, изузетне односе Чешке Републике и АП Војводине у Јужном Банату, а посебно на пројекте које Чешка развојна агенција спроводи у општинaма где живи чешка национална мањина.

 

„Данашње потисивање Меморандума потврда је пријатељских односа и добар темељ за будућу сарадњу“ изјавио је гувернер Бубеничек.

 

Устечки регион један је од тринаест региона у Чешкој Републици, и једна од најразвијенијих индустријских регија у овом делу Европе.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: