A A A
Вести

У Оџацима презентован покрајински конкурс за подршку отварању нових радних места

 

Презентација покрајинског конкурса у Оџацима

Конкурс је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу са циљем отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, а за његову реализацију обезбеђено је укупно 200 милиона динара. Биће подржани пројекти којима је предвиђено отварање најмање 10, а највише 100 радних места у року до три године од дана закључења уговора.

Подсекретар у Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Небојша Војновић, истакао је да је правац Покрајинске владе да подстиче развој неразвијених локалних самоуправа и да је у том циљу 60 одсто средстава која су обезбеђена на конкурсу, односно укупно 120 милиона динара намењено за реализацију инвестиционих пројеката на подручју јединица локалне самоуправе разврстаних у трећу и четврту категорију развијености.

 

Презентација покрајинског конкурса у Оџацима

„У оквиру Буџетског фонда за спровођење развојне политике АП Војводине у 2017. години опредељена су средства и до сада су спроведена два конкурса, а конкретан резултат је 1086 радних места. Због великог интересовања привредника ребалансом буџета у другој половини ове године обезбедили смо нових 200 милиона динара, што показује стратешки план Покрајинске владе“, рекао је подсекретар Војновић.

Подсетивши да је општина Оџаци сврстана у трећу категорију по степену развијености, Војновић је позвао привреднике из општине Оџаци да до 15. октобра искористе могућност да конкуришу за бесповратна средства.

 

Презентација покрајинског конкурса у Оџацима

Презентацију конкурса коју су одржали представници Развојне агенције Војводине, заједнички су организовали Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Развојна агенција Војводине и општина Оџаци, уз подршку Регионалне привредне коморе Западнобачког управног округа и Националне службе за запошљавање.

Локална самоуправа у Оџацима организује овакве скупове са циљем унапређења привредног амбијента и пословне климе.

„Идеја за одржавање овог састанка је потекла од локалне самоуправе, али морам истаћи и добру сарадњу са РПК Западнобачког управног округа. Стога је данас са нама и директор Зоран Булатовић, као и представник Националне службе за запошљавање. Надам се да ћете са овог састанка као и увек отићи са добрим закључцима и убеђењем да је локална самоуправа добар партнер и сарадник у реализацији свих ваших планова за будућност“ изјавила је председница општине Оџаци Латинка Васиљковић.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: