A A A
Вести

Секретар Бјелић присуствовао завршној манифестацији 52. Кочићевог збора у Стричићима на Змијању

Секретар Бјелић присуствовао 52.Кочићевом збору

СТРИЧИЋИ , 27.08.2017.  Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и  локалну самоуправу Огњен Бјелић  присуствовао је у  недељу 27. августа 2017. године у селу Стричићима код Бања Луке централној  манифестацији  52. „Кочићевог збора“ која  је почела служењем парастоса Петру Кочићу на Клисини и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

Венце су поред секретара Бјелића  положили и председник Републике Српске Милорад  Додик,  директор Фонда за пружање помоћи избеглим,

Секретар Бјелић присуствовао 52.Кочићевом збору

прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило као и  представници  делегације  Народне скупштине Републике Српске  коју је предводио потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, начелници градских одељења и други.

Потом је као део програма одржан и  пригодан културно-уметнички програм у Кочићеву  част, а одржана је и промоција дела добитника Kочићеве награде Коље Мићевића, те награде Змијањче, чији је овогодишњи добитник  ученица осмог разреда из Брезичана код Приједора.

 

Секретар Бјелић присуствовао 52.Кочићевом збору

Последњег дана  „Кочићевог збора“, једног  од највећих манифестација  у Републици Српској посвећеног  књижевнику, политичару и великом родољубу  Петру Кочићу, завршној свечаности  присуствовало је  и  преко 500 Крајишника из Аутономне покрајине Војводине који су организовано дошли да посете своје родне крајеве и вековна огњишта која су у протеклом рату силом прилика морали  да напусте.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: