A A A
Вести

Секретар Бјелић на обележавању Дана Републике Српске

 

Прослава Дана Републике Српске

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у Бањалуци свечаности поводом прославе Дана Републике Српске под слоганом „За сва времена“.


Обележавање 9. јануара почело је светом архијерејском литургијом у Храму Христа спаситеља коју је служио патријарх српски Иринеј, а широм Српске положени су венци на спомен-плоче бораца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату. Обележавању су присуствовали председница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и председница Владе Србије Ана Брнабић.


Централна манифестација Дана Републике – свечани дефиле на бањалучком Тргу Крајине у присуству више хиљада грађана одржан је четврту годину заредом, а главном улицом продефиловало је 2.400 припадника полиције у ешелонима и цивилног сектора.


Честитајући Дан Републике, Додик је грађанима Српске поручио да је најтежи период, када се Република Српска борила за свој статус, иза њих, као и да данас има много разлога за понос и за даље јачање институција и економије Српске. Он је изразио наду да ће предстојећи период обележити мир и сарадња на свим нивоима. 

 

 

Прослава Дана Републике Српске

Свечаној академији у дворани „Борик“, осим званичника Српске, присуствовали су и министар одбране Србије Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, те представници удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.


Поводом 9. јануара – Дана Републике, председница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је заслужне институције и појединце.


Пре 28 година, у Сарајеву је 9. јануара 1992. године тадашња Скупштина српског народа у Босни и Херцеговини донела Декларацију о проглашењу Републике српског народа Босне и Херцеговине.


Основали су је посланици Скупштине српског народа у Босни и Херцеговини, након што су прегласани у кључним питањима у Скупштини Босне и Херцеговине, која су се тицала опстанка Југославије.

 

 

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: