A A A
Вести

Сарадња на обнови фрушкогорских цркава и манастира

 

Нови Сад, 5. септембар 2017.

 

Vladika Vasilije, Igor Mirovic i Ognjen Bjelic

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас, у Епархији сремској Српске православне цркве у Сремским Карловцима, с епископом Василијем и председницима више сремских општина о заједничким активностима на обнови фрушкогорских цркава и манастира и заштити српског културног наслеђа у Срему.

 

На састанку је истакнута потреба да се тимски и координисано са покрајинског и локалног нивоа, у сарадњи са Епархијом сремском, заједнички ради на припреми и раелизацији пројеката који ће

Vladika Vasilije, Igor Mirovic i Ognjen Bjelic

допринети очувању светиња на Фрушкој гори, као и на развоју и промоцији религиозног туризма на подручју сремских општина.

 

Договорено је да локалне самоуправе, према утврђеним приоритетима, припреме пројектно-техничку документацију, како за обнову путне мреже до манастира, тако и за санацију и изградњу верских објеката који имају огроман значај за очување историје и културе српског народа.

 

Састанку су присуствовали и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић,

Vladika Vasilije, Mirovic i Bjelic sa predstavnicima sremskih opstina

покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, представници Града Новог Сада, општина Сремски Карловци, Ириг, Беочин, Сремска Митровица, Стара Пазова, Инђија, Рума, Шид, Пећинци и Сурчин.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: