A A A
Вести

Представљени потенцијали Војводине на инвестиционој конференцији у Тренту

 

Нови Сад , 24. март 2018. 

 

Представљени потенцијали Војводине на инвестиционој конференцији у Тренту

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић боравио јуче у италијанском округу Тренто где је присуствовао инвестиционој конференцији на којој су представљени инвестициони потенцијали Војводине и Србије.

 

Учешће на конференцији узело је више од 30 италијанских компанија а Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, кроз презентацију и кратки филм предствио је инвестиционе потенцијале АП Војводине и упознао италијанске привреднике са досадашњим улагањима италијанских компанија у Војводини, као и са подацима о трговинској размени између Србије и Италије.

 

Представљени потенцијали Војводине на инвестиционој конференцији у Тренту

„У овом моменту, 65 италијанских компанија инвестирало је свој капитал на подручју покрајине Војводине, при чему се вредност укупно уложеног капитала креће на нивоу од око 800 милиона еура,“ рекао је Бјелић.

 

Он је подсетио да италијанске фирме по учешћу у инвестиционим активностима дају битан допринос активирању наших потенцијала, посебно имајући у виду чињеницу да те компаније упошљавају и ангажују више од 11 хиљада лица са тржишта рада.

 

Предстваници више од 30 компанија заинтересованих за инвестирање на подручју покрајине Војводине су из сектора дрвне и металопрерађивачке индустрије, пољопривредног сектора, те финансијског сектора и области амбалже.

 

Представљени потенцијали Војводине на инвестиционој конференцији у Тренту

Конференцију је подржала породична и инетрнационална компанија „Ghezzi“ која послује у области металске индустрије и заинтересована је за инвестирање на подручју Војводине.

 

Током дводневне посете италијанској покрајини, секретар Бјелић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, и Оливера Ковачевић директорка сектора за промоцију, обишли су погоне „Ghezzi“ у општини Клес и упознали се са руководством и методама рада ове инетрнационалне команије.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: