A A A
Вести

Председник Мировић примио делегацију Устечког региона

Нови Сад , 19. септембар 2017.


Посета делегације Устечког региона

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, примио је данас делегацију Устечког региона у Чешкој Републици, предвођену гувернером Олдрихом Бубиничеком.

На састанку у Покрајинској влади разговарано је о интензивирању сарадње двеју регија у бројним областима: културе, здравства, пољопривреде образовања, као и заштите животне средине.

„Кључ политике Републичке као и Покрајинске владе јесте сарадња са бројним регијама међу којима су веома важне европске, а када су у питању вишедеценијски пријатељски односи двеју држава као што су Чешка Република и Република Србија, онда се отварају могућности за лакше интезивирање сарадње у бројним областима,“ рекао је Мировић.

 

Посета делегације Устечког региона

Он је додао да постоје велики потенцијали за размену знања и метода у области здравства и образовања, посебно путем размене знања и студената са Универзитета, научних института у Војводини, као и кроз сарадњу привредних комора двеју регија.

Бубиничек је током састанка предао делегацији Покрајинске владе предлог Меморандума о сарадњи између двеју регија и позвао делегацију Покрајинске владе у посету Устечком региону, где би се могло реализовати званично потписивање документа.

Гувернер Устечког региона осврнуо се на изузетне досадашње односе Чешке и Србије и подсетио на напоре Србије и помоћ током преговора Републике Чешке за улазак у Европску унију, те нагласио да је Устечки регион спреман за сарадњу и за пружање помоћи при реализацији разних пројеката који се финансирају од стране Европске уније.

 

Посета делегације Устечког региона

Делегација посету наставља обиласком новосадске индустријске радне зоне север 4, са представницима Развојне агенције Војводине, приликом које ће обићи фабрику Lear, нови тржни центар у изградњи –инвестиција „Променада“, као и Ректорат Универзитета у Новом Саду.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе, Ђоређе Милићевић, покрајински секретар за регионални развој и међурегионалну сарадњу Огњен Бјелић, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, покрајински секретар за културу јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, заменица председника Одбора за образовање и науку Скупштине АП Војводине Јелена Јовановић и саветник председника за међународну сарадњу Сенка Бенгин.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: