A A A
Вести

Потпредседник Милићевић и секретар Бјелић у радној посети општини Бечеј

 

Нови Сад, 08. јануар 2018.

 

Радна посета општини Бечеј

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић  данас су  посетили општину Бечеј, где је на састанку са председником општине Драганом Тошићем и члановима општинског већа разговарано  о реализацији пројеката које спроводи Покрајинска влада заједно са општином и, уједно, о будућим инвестицијама у 2018. години.

Након састанка, Милићевић је обишао радове у Доситејевој улици у непосредном центру Бечеја и спортски центар „Ђорђе Предин Баџа“.

 

Радна посета општини Бечеј

У комплетну реконструкцију Доситејеве улице уложено је 56 милиона динара, око 39 милиона из Покрајине и 17 милиона из Општине Бечеј.

„У протеклих годину и по дана, ова Покрајинска влада је у општину Бечеј уложила око 300 милиона динара. Са 100 милиона динара из општинске касе, то је инвестициони циклус вредан око 400 милиона динара, веома значајан за ову општину и грађане Бечеја. Желимо да у том темпу наставимо и у 2018. години“, изјавио је потпредседник Милићевић и додао да је преко Управе за капитална улагања Војводине одобрено још 25 милиона динара за нове радове у наставку ове улице, кружног тока и раскрснице.

 

Радна посета општини Бечеј

Потпредседник Милићевић је рекао да је зато на данашњем састанку управо било речи о новим пројектима - стављању у функцију развоја бањског и спортског туризма геотермалне бушотине за коју постоје заинтересовани инвеститори, као и о пружању финансијске подршке са покрајинског нивоа за реконструкцију крова који прокишњава на спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“. Овај спортски центар веома је значајан не само за школску децу, већ и за професионалне спортисте.

Милићевић је изјавио да ће Покрајинска влада наставити да пружа пуну подршку пројектима који имају развојни карактер за општину Бечеј, као што подржава такве пројекте у свих 45 локалних самоуправа у Војводини.

Председник општине Бечеј Драган Тошић рекао је да су у 2017. години значајна средства уложена у развој овог града, пре свега захваљујући Покрајинској влади која је, заједно са општином, обезбедила средства за различите пројекте развоја.

У данашњој посети били су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: