A A A
Вести

Отворен Први позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020 у оквиру инструмената за претприступну помоћ  ( ИПА II )

 

Нови сад, 16. октобар 2017.

 

Сасатанак са представницима Министарства Републике Српске

У понедељак 16. октобра 2017. године у сали на другом спрату  Скупштине Аутономне покрајине  Војводине  с почетком у 12 часова помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин одржао  је радни састанак са представницима Министарстава Републике Српске поводом разматрања пројектних идеја у складу са објављивањем Првог позива за достављање предлога пројеката у оквиру IPA прекограничног програма Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 a све у складу са недавно потписаним Споразумом о сардањи  између АП Војводине и Републике Српске.

Овим позивом за подношење предлога пројеката су опредељена средства у  износу од 5,4 милиона евра која ће бити додељивана у форми бесповратне финансијске помоћи, при чему корисници обезбеђују, у виду суфинансирања, минимум 15%  укупног буџета предложеног пројекта из сопствених извора, или из средстава која нису из буџета Европске уније.

 

Сасатанак са представницима Министарства Републике Српске

На састанку су оквирно разматрани пројектни предлози којих је било 15 а за сваки потенцијални пројекат  одређени су  партнери из Републике Србије  и Босне и Херцеговине и успоставњени су иницијални контакти ради даље сарадње.

Програмска област коју  овај позив обухвата у АП Војводини је: Сремски округ и Мачвански округ.

Састанку су присуствовали и  представници  из: Министарства  унутрашњих послова -сектор за ванредне ситуације, Фонда европски послови АП Војводине, Регионалне Развојне  Агенције Срем, Факултета  техничких  наука, Националног  парка Фрушка гора, ЈВП Воде Војводине, Покрајинског  секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског  секретаријата  за пољопривреду, водопривреду и  шумарство, ЈП Комуналац  Рума и представници општина са територије Срема.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: