A A A
Вести

Мировић примио амбасадора Финске и чланове Нордијске пословне алијансе

Нови Сад , 28. септембар 2017.

 

Пријем амбасадора Финске и чланова Нордијске пословне алијансе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Покрајинској влади са амбасадором Финске Пертијем Иконеном и члановима Нордијске пословне алијансе, која окупља компаније из Данске, Финске, Норвешке, Исланда и Шведске са пословањем на српском тржишту.

На састанку Покрајинској влади, разговарано је о могућностима сарадње у циљу повезивања представника компанија Нордијске пословне алијанске и домаћих компанија, као и постизања њихове боље видљивости и позиционирања када је у питању тржиште Војводине.

Мировић је навео да је данашњи сусрет прилика да се воде конкретнији договори када је реч о економској сарадњи, привредним контактима, размени информација, различитих потенцијала као и о многим другим питањима.

 

Пријем амбасадора Финске и чланова Нордијске пословне алијансе

„Имамо веома добре економске показатеље када је о Војводини реч, значајан пад броја незапослених, добре показатеље у извозу, такође веома добре податке када је реч о броју туриста који је увећан за 10 одсто у односу на претходну годину“, истакао је Мировић и изразио задовољство посетом бројних привредника, нагласивши да се Војводина уклапа у националне економске трендове а у неким областима предњачи.

Фински амбасадор Иконен је упознао делегацију Покрајинске владе са потенцијалима земаља и компанија Нордијске пословне алијансе и нагласио да сада, када се Србија све више приближава интеграцијама Европској унији, нордијске земље настоје да подрже процес придруживања а њихове компаније показују све већа интересовања за улагања на територији Републике Србије.

 

Пријем амбасадора Финске и чланова Нордијске пословне алијансе

Jасмина Вигњевић, председница Борда гувернера Нордијске пословне алијансе, нагласила је да је један од основних циљева ове пословне коалиције побољшање целокупне пословне климе и нордијских вредности као што је заштитна животне средине.

Она је додала да нордијске компаније осим инвестирања, желе да улажу у локалне заједнице остављајући добит у границама наше земље.

Састанку су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за међурегионалну сардњу Огњен Бјелић, саветник председника за међународне односе Сенка Бенгин, те бројни директори и представници компанија Нордијске пословне алијансе.

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: