A A A
Вести

Мировић и Цвијановић потписали Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске

 

Нови Сад , 22. септембар 2017. 

 

Потписивање Протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потписали су данас у Покрајинској влади, Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске.

 

„Потписивање Протокола о сарадњи, значиће конкретизовање сарадње у читавом низу области, јер сматрамо да за то има простора и потребе, као и да везе народа Републике Српске и Војводине то и захтевају“, поручио је Мировић.

 

Током састанка у Покрајинској влади, чланови делегација обе владе, размотрили су могућности интезивирања сарадње у области културе, образовања, пољопривреде, размене знања научних института, повезивања универзитета, те туристичких организација и размене услуга у области здравства.

 

Потписивање Протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске

Председник Покрајинске владе, посебно се осврнуо на јачање сарадње у области путне инфраструктуре. Он је нагласио да ће приоритетни пројекти бити реконструкција пруге Шид- Бијељина, потеза Фрушкогорског коридора од Новог Сада до Руме, затим преко Шапца до Републике Српске, који представља нашу заједничку потребу и скраћене путеве привредним и транспортним везама између две земље.

 

Мировић је додао и да ће за потписани Протокол о сарадњи, бити формирано заједничко радно тело, које ће имати функцију контроле самог Протокола, како би се сви поменути пројекти на најбољи и најефикаснији начин и реализовали.

 

Потписивање Протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске

„Треба да објединимо све наше људске ресурсе и да ставимо у функцију и све друго што имамо, да усмеримо министарства и заједнички реализујемо конкретне пројекте,“ истакла је Цвијановић.

 

Председница Владе Републике Српске нагласила је да ће потписавиње данашњег документа бити само основа за многе конкретне ствари које ће се реализовати у будућности. Цвијановић је напоменула да постоје многи аспекти сарадње чија је реализација већ у току , те да ће бити додатно акцентоване области стратешки инстутуционалног повезивања.

 

Састанку у Покрајинској влади и потписивању документа, присуствовали су потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, потпредседница Владе Републике Српске, Сребренка Голић, као и бројни чланови владa обе делегације

 

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: