A A A
Вести

Бјелић отворио „Дан добављача – метал, пластика, гума 2019“

 

Секретар Бјелић отворио Дан добављача

У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма отворен је традиционални скуп „Дан добављача – метал, пластика, гума 2019“, који је ове године посвећен пратећој аутомобилској индустрији, са нагласком на сектору обраде метала, пластике и гуме.


Отварајући манифестацију, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да је у савременом пословању улога добављача незаобилазан фактор у функционисању привреде.


- Уверен сам да манифестација “Дан добављача” представља погодан механизам за промоцију привредних могућности којима располаже АП Војводина и прилику за размену искустава ради постизања максималног ефекта у јачању свих актера који доприносе развоју наше привреде - поручио је Бјелић.

 

Он је подсетио на то да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у последње три године привредним субјектима доделио милијарду и сто милиона динара из посебног буџетског фонда за набавку производне опреме и нова радна места.

 

Како је секретар Бјелић рекао, 120 корисника ових средстава је уз субвенције знатно подигло продуктивност и проширило производњу, а запосленост је порасла за чак две хиљаде нових радних места. 

 

Секретар Бјелић отворио Дан добављача

Такође, како је Бјелић истакао, велики део средстава усмерен је и у јачање институционалних капацитета јединица локалне самоуправе и стварање услова за учешће наших општина на великим сајамским манифестацијма где се успешно промовишу бројни потенцијали Војводине.


Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ изразио је наду да ће данашњи скуп, као и протеклих година, повезати домаће и стране компаније, чиме ће се повећати извозни потенцијал наших предузећа и подстаћи их да уђу у добављачки ланац страних фирми на територији Војводине и у иностранству.


Овогодишњи „Дан добављача“ окупио је 190 учесника из 85 компанија у Србији, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Северној Македонији, Словенији и Румунији, а међу њима су компаније „Новарес“, „Грундфос“, „ЕБМ Папст“, „Дана“, „Јанфенг“, „Термовент СЦ“, Индустрија механизације и трактора, „Алинг Конел“, „Термометал“, „Гома лајн“, „Нот аутофлекс“ и др. Манифестацију је организовала Развојна агенција Војводине, а генерални спонзор је компанија „Елмед“.

 

 

 

Пошаљите ову страницу
E-mail primaoca:
Vaš e-mail:
Vaše ime:
Naziv poruke:
Tekst poruke:
E-mail format: