Bjelić obišao kompaniju „Land of Apple“

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišao je danas kompaniju „Land of Apple“ u Stanišiću koja je uz pomoć subvencija obezbeđenih putem Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike Vojvodine zaposlila nova 24 radnika.

Kompanija „Land of Apple“ bavi se proizvodnjom voća, trgovinom i uslugama u ovoj oblasti i do sada je zapošljavala osam radnika a u proteklom periodu radni kapaciteti ove privatne proizvodnje utrostručeni su uz pomoć subvencija od preko 6 miliona dinara.

Kako navode rukovodioci kompanije, iako su sredstva obezbeđena Konkursom predviđala 13 novih radnih mesta, ovaj broj je premašen te kompanija sada broji ukupno 32 zaposlena.

„Ovo je konkretan i merljiv primer realizacije konkursne mere kojom Pokrajinska vlada podstiče rast privrede kroz subvencije za nova radna mesta, ali i dobar primer kompanije koja je pokazala sposobnost da na pravi način iskoristi sredstva i pravoveremeno ispuni svoje obaveze“, izjavio je Bjelić tokom obilaska proizvodnog pogona u Stanišiću.

Rezultat toga su  kako je rekao, novozaposleni  koje vidimo na svojim radnim mestima i jačanje kapaciteta kompanije a time i rasta privrede.

Bjelić je dodao da će Pokrajinska vlada u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine nastaviti sa sprovođenjem mera razvojne politike AP Vojvodine, što podrazumeva raspisivanje novih konkursa te pozvao privrednike da prate sajt Sekretarijata i konkurišu.

Poseti kompaniji „Land of Apple“ prisustvovao je i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.